1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. BRIDGING THE WORLDS! Koos Estas Tonnega esinev pillivirtuoos Pepe Danza on armunud Eesti kandlesse
BRIDGING THE WORLDS! Koos Estas Tonnega esinev pillivirtuoos Pepe Danza on armunud Eesti kandlesse

BRIDGING THE WORLDS! Koos Estas Tonnega esinev pillivirtuoos Pepe Danza on armunud Eesti kandlesse

pepe-danza7. novembril toimub Vene Kultuurikeskuses kontsert “Bridging The Worlds — Ühendades Maailmu”, kus publiku ette astub maailma kitarrivirtuoos Estas Tonne koos multiinstrumentalisti Pepe Danza ja viiuldaja Dimitri Artemenkoga.

Joseph “Pepe” Danza on unikaalne nähtus tänapäeva põlvkonna muusikute hulgas, kes murrab geograafilisi ja muusikalisi piire läbi nii Ida kui Lääne traditsiooniliste vormide sügava õppimise ja mõistmise. Elanud, õppinud ning esinenud väga paljudes maades, on Pepe omandanud laia kultuurilise mitmekülgsuse ja teda on kutsutud “maailmamuusika kehastuseks” ja “ekstreemseks multiinstrumentalistiks”.

Tema ülemaailmsete pillide kogumikus on üle 300 instrumendi: löök-, puhk- ja keelpillid ning mõningad peaaegu tundmatud instrumendid, lisaks spetsiaalselt Pepele tehtud ainulaadsed käsitööpillid, sealhulgas Eestis valminud kannel. Ta on hinnatud esineja, helilooja ja produtsent, kelle igapäeva elu on samuti sisustanud vaimsed otsingud, sealhulgas õpingud Indias Dalai Laamaga.

Pepe, teil on märkimisväärne pillide kollektsioon, hõlmates ka neid, mis on spetsiaalselt teile tehtud. Kuidas elu viis teid selleni, et tellida endale kannel?

See juhtus ühel toredal päeval, kui ma külastasin armsat sõpra Tallinnas ning keegi tõi seltskonda kandle. Selle heli oli midagi, mida ma polnud eales kuulnud ning ma armusin sellesse silmapilkselt. Edasi läksid asjad omasoodu ning personaalne pill sai tehtud Rait Pihlapi poolt. Kandlest on saanud minu üks lemmikumaid ja fundamentaalsemaid muusikariistu.

pepe-danza2

Kas te kirjeldaksite meile oma esimest kohtumist Estasega?

Ma kohtusin Estasega Gara Vasara Festivalil Lätis kolm aastat tagasi. See oli armastus esimesest silmapilgust, nii tema kui ta reisikaaslaste vastu. Temaga koos muusika mängimine tundub nii loomulik, pingevaba ja lõbus. Nagu nad ütlevad Ameerikas: “Me oleme samal lehel!” Me kumbki ei võta muusikat ainult kunstina, vaid ka vaimse praktikana. Meie esinemised on osaliselt meelelahutus, osaliselt meditatsioon ja osaliselt tseremoonia. Me jagame nägemust rahvusvahelise artistide maagilise võrgustikuga, kelle eesmärk on tuua ühtsust ja ravitsemist läbi hääle kõla.

Te olete Eestit õnnistanud eelnevate külastustega ja sel korral olete tulemas koos Estasega. Milliste tunnetega tulete siia tagasi?

Iga põhjus Eestisse tagasi tulla on teretulnud! Ma armastan siinseid inimesi, maad ning linna. Ma armastan oma “Eesti hõimu” ja ma juba väga ootan, et seda erakordset esinemist nendega jagada.

Head Uudised GoodNews