1. Avaleht
  2. Melu
  3. Dave Benton Kaarli kiriku kontserdi eel: praegu tunnen end hästi ja saan jälle lavale minna
Dave Benton Kaarli kiriku kontserdi eel: praegu tunnen end hästi ja saan jälle lavale minna

Dave Benton Kaarli kiriku kontserdi eel: praegu tunnen end hästi ja saan jälle lavale minna

Dave Benton on tuntud oma korraldatud maagiliste jõulukontsertide poolest. Tema sõnul tekitab jõulumuusika maagilist jõulutunnet ja erilist atmosfääri. “Ma pole neid kunagi korraldanud raha teenimise eesmärgil, vaid et inimesele jõulutunnet pakkuda,” räägib ta. Tänavused jõulud on aga erilised – Benton korraldab täna Kaarli kirikus oma viimase jõulukontserdi, kus esinevad ka Aarne Saluveer, ETV tütarlastekool ning Dave koos tütarde Sissi Nylia Benita ja Lisa Jennyfer Benitaga.

20 aastat kontserte

Benton meenutab, et aasta pärast Eestisse kolimist lõi ta koos Eesti korraldajaga ettevõtte “Big Daddy Production”, kus korraldati koos erinevaid üritusi – pulmadest kontsertideni. “Mäletan, et tegin Viljandi lähistel oma esimest kontserti ja mulle meeldis see nii väga, et aasta hiljem korraldasin oma esimese jõulukontserdi ning kirik sai puupüsti rahvast täis,” meenutab ta. “2000. aastal tegin järgmise kontserdi ja nii edasi…”

2001. aastal lõi Benton oma firma DB Investments OÜ ning on tänase päevani korraldanud ise oma kontserte ning jõulutuure. Vahel on kaasa löönud ka sponsorid, ent suurema osa tööst on Benton ise ära teinud. “Ma olen pärast 20 aastat tööd tänulik kõigile esinejatele, kooridele ning kirikutele, kes mu kontsertidel olulist rolli mängisid, ent nüüd lõpetan kontsertide korraldamise, sest 20 aastat on pikk aeg,” tõdeb ta. Bentoni sõnul on kontsertide korraldamine üsna stressirikas – produtseerida, organiseerida ning ise esineda. “Ma olen oma töö ära teinud ja olen väga tänulik eelkõige eestlastele nende toetuste eest,” sõnab ta.

Ma olen pärast 20 aastat tööd tänulik kõigile esinejatele, kooridele ning kirikutele, kes mu kontsertidel olulist rolli mängisid.

Laval astuvad üles armsaks saanud artistid

Benton on sel aastal tagasi pärast pikka haigust, kus ta korralikult esineda ei saanud. “Praegu tunnen end hästi ja saan jälle lavale minna,” ütleb ta. “Veel muudab selle aasta eriliseks see, et toon kokku oma bändi, Aarne Saluveeri, ETV Tütarlastekoori – need noored daamid on juba väiksest peale mu kontsertidel olnud ning oma tütred Sissi ja Lisa. Lavale astuvad artistid, kes tähendavad mulle palju. See muudab minu viimase korraldatud jõulukontserdi eriliseks.”

Ilusaid mälestusi korraldatud kontsertidest on Bentonil mitmeid. “Kui peaksin valima lemmikuma mälestuse, siis enim meeldis mulle käia mööda erinevaid Eesti väikseid kirikuid, mida külastasin esmakordselt,” meenutab ta. “Ere kogemus oli ka maestro Tõnis Mäega. Oli tõeline au, et ta minuga koos laulis.”

Benton rahustab kuulajaid, et kavatseb kindlasti veel esineda. “Kui mind kutsutakse järgmisel aastal jõulukontserdile, siis ma muidugi lähen esinema, ent ise ei korralda,” tõdeb ta. “Kontsertide korraldamine ei ole lihtne. Aga see ei tähenda, et oma karjääri lõpetan!”

See ei tähenda, et oma karjääri lõpetan!

Piletid on müügil Piletilevis!

Head Uudised GoodNews