1. Avaleht
  2. Melu
  3. DŽÄSS JA BOSSA I Ivi Rausi uus plaat on tasuta allalaaditav!
DŽÄSS JA BOSSA I Ivi Rausi uus plaat on tasuta allalaaditav!

DŽÄSS JA BOSSA I Ivi Rausi uus plaat on tasuta allalaaditav!

Sõbrapäevaks on valmis saanud lauljatar Ivi Rausi uus album “Üks-teist”, mille Raadio Tallinn valis märtsikuu plaadiks.

Plaadil on 11 lugu, mille muusika on loonud Ivi Rausi ja sõnade autor on Anneliis Kõiv. Kaht naist seob enam kui paarikümneaastane sõprus.

“Albumi muusikaline keel on jazz’ilik. Siin on post-blues’i, heatuju bossat, prantsuse kohviku svingi, acid jazz’ilikku elementi ja kerget afro-ska-fiili, mis kõik saanud alguse minu jaoks tähenduslikust sõbrast ja tekstist,” tutvustab plaati Ivi Rausi. “Oleme kahe aastakümne jooksul jälginud ja toetanud teineteise loomingulist kujunemist üks-teise jaoks olemas olles.”

Anneliis Kõiv peab aasta jagu kestnud ühist loomeprotsessi omamoodi pühitsuseks nende kahe kontrastiderohke loojahinge truule sõprusele. “Serveerime teile omanäolise 11-käigulise muusikalise õhtusöögi, milles iga uus käik on eelmisest pisut erinev, avades naiseks olemise võlu ja valu, sõprust, armastust, rõõmu ja igatsust,” toob välja Anneliis.

Plaadil musitseerivad suurepärased Eesti jazzmuusikud: Raun Juurikas klahvpillidel, Karl M Pennar kitarril, Robert Rebane basskitarril, kontrabassil ja akordionil, Ahto Abner trummidel, Kristjan Kallas kongadel, Mihkel Metsala flüügelhornil. Album on salvestatud ja miksitud Peeter Salmela stuudios. Plaadi masterdas Siim Mäesalu. Muusika ja arranžeeringud, mis rikastatud kaastegevate muusikute ideedega, on loonud Ivi Rausi.

Plaadi esimene esitluskontsert on 12. veebruaril kl 19 Philly Joe’s Jazziklubis.

Plaadi väljaandmist toetasid Kultuurkapital ja Hooandjad.

Ivi Rausi on laulja-muusik, kes tegutseb muusikamaastikul juba aastaid. Karjääri jooksul on ta välja andnud viis albumit, millest kaks on omaloomingulised: “KummaLiine Kleit” (2012) ja “2+2 on 2” (2015). Kolm viimast albumit “Aitäh, Valter Ojakäär!” (2018), „Aitäh, Kustas Kikerpuu!“ (2018) ja „Aitäh, Uno Naissoo!“ (2019) on lauljatar pühendanud Eesti kullafondi kuuluvate heliloojate loomingu taasavastamisele.

Anneliis Kõiv on Audentese Rahvusvahelise Kooli juht, koolitaja ja inspireerija, kes kirjutamata olla ei saa. 2019. aastal ilmus tema sulest luulekogu “Maailma leidsin enesest”, kuhu kogutud valik viimaste aastate loomingust. Ta on kirjutanud laulutekste ka teistele muusikutele.

Ivi Rausi uus album on allalaaditav 17. veebruarini.

Head Uudised GoodNews