1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. EESTI JÕULUPIDU SOOMES! Eestikeelne raadiojaam Finest FM toob Eesti jõulud Helsingisse
EESTI JÕULUPIDU SOOMES! Eestikeelne raadiojaam Finest FM toob Eesti jõulud Helsingisse

EESTI JÕULUPIDU SOOMES! Eestikeelne raadiojaam Finest FM toob Eesti jõulud Helsingisse

Enari Maiste
Enari Maiste

Tänavune eestlaste jõulupidu Helsingis on kõige jõulum pidu, kus on glamuuri ja selle aasta kõige tegijamad esinejad – Elina Born ja ansambel Traffic, kelle esitusest ei puudu ka ülipopulaarne ja äärmiselt seksikas selle aasta Eesti eurolugu “Goodbye to Yesterday”. Plaate keerutavad Argo Lepik ja Ivo Jäger ning silmailu pakuvad Dancesti tantsutüdrukud. Jõulumaagia toob lavale illusionist Jürgen Veber.

Pidu toimub 19. detsembril Kulttuuriareena Gloria nimelises peopaigas, mis asub aadressil Pieni Roobertinkatu 12. Uksed avatakse kell 20.00. Imeilus miljöö koos kaunite esinejate ja külalistega teevad sellest jõulupeost aasta glamuurseima peo! Enneolematu Soome eestlaste jõulupidu toimub koostöös advokaadibürooga Turunen & Ignatius. Kulttuuriareena Gloria imekaunis saal seab siiski omad piirangud, mistõttu piletite arv on piiratud ja nende soetamisega tasub kiirustada.

“Oleme planeerinud suurde peaosaali mugavad istumiskohad laudadega, seega oleme otsustanud piirata piletite arvu 400-500-ni,” räägib üritust korraldava eestikeelse Soome raadiojaama Finest FM müügi- ja turundusjuht Enari Maiste. Kulttuuriareena Gloria saalid ja ruumid võivad mahutada 600-700 inimest.
Mida soovitada neile, kes kavatsevad suurele peole tulla? “Sissepääsu eelduseks on viisakas riietus. Kaasa peaks võtma kindlasti hea meeleolu. Peole on registreerunud mitmed erivaldkonna ettevõtete esindajad, kelle tegevusala on Soomes, ja see pidu annab võimaluse luua uusi kontakte,” selgitab Enari Maiste.

Jõulupidu on tema sõnul esimene pidu, mida korraldatakse raadio nime all. Soomes on juba korraldatud teatrietendusi, kontserte ja väliüritusi Eesti artistidega ning saalid ja väliüritused on täitunud tuhandete külastajatega.

“Raadiona ei ole me varem pidusid korraldanud, kuid raadiokanalina on üheks eesmärgiks pakkuda kuulajatele ka meelelahutust. Plaanime alustada traditsiooniga ja korraldada mitmeid niinimetatud niššisündmusi, kus on sünkroniseeritud show-elemendid ja Eesti muusika ning artistid. Eelnimetatu korraldamine on keerukas ja kallis, kuid plaanime seda teha kohalike ettevõtjate abiga,” räägib Enari Maiste. “Suuremate kui 1000 külastajaga sündmusi ja suurt kasumit me ei hakka taga ajama, vaid püüame pakkuda soomlastele ja Soome eestlastele meeldejäävaid sündmusi raadio nime all, kus esinevad Eesti artistid või Eestiga seotud artistid”.

Finest FM on ainus eestikeelne lojaalse kuulajaskonnaga raadio Soomes, turul on olnud 2013. aasta sügisest. Kuni 90 % klientidest on kujunenud püsikliendiks. Raadio Finest FM levialas elab 2015. aasta juuli seisuga üle 1 100 000 inimese. Peale selle on jaama võimalik kuulata interneti vahendusel kogu maailmas.

2015. aasta seisuga elab Soomes püsivalt 48 352 Eesti kodanikku, kuid mitteametlike andmete kohaselt asub Soomes vähemalt 100 000 eestlast.

Head Uudised GoodNews