1. Avaleht
  2. Inimene
  3. Eesti Korteriühistute Liit: head naabrid väärivad tunnustust
Eesti Korteriühistute Liit: head naabrid väärivad tunnustust

Eesti Korteriühistute Liit: head naabrid väärivad tunnustust

Eesti Korteriühistute LiitEesti Korteriühistute Liit (EKÜL) soovitab saabuvate jõulupühade pühade ajal naabritele rohkem tähelepanu pöörata. “Head naabrid on täpselt sama olulised kui korda tehtud ja hästi hoitud kodumaja – ainult nii saab tekkida tõeline kodutunne,” rääkis Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse liige Urmas Mardi. “Oleme aga kortermajas teinekord liiga endasse tõmbunud ega märka, kui naaber näiteks meie abi vajab,» märkis ta.

Eesti Korteriühistute Liit korraldas hiljuti koostöös Postimehe portaaliga Tallinncity aktsiooni Tallinna parimate naabrite tunnustamiseks. “Heameel on tõdeda, et aktsioon leidis elavat vastukaja ning häid naabreid üle kogu Tallinna – selgub, et meilgi on kortermajades tekkinud toredaid sõpruskondi, kes ühes majas elades üksteist aitavad. Hoitakse üksteise lapsi, koos käiakse linna põnevates paikades ekskursioonil, või teed joomas ning hoolitsetakse kodumaja hea
käekäigu eest.”

Pealinna parimate naabrite kohta saab lugeda SIIT.

Et kodutunne algab Mardi sõnul mitte korterist, vaid kodumajast, ongi tema sõnul korteriühistus oluline, et inimesed elamusse ikka vastutustundlikult suhtuks. “Eks nendes majades, kus kõik omanikud ühiselt oma vara korras hoiavad, on seda kaugelt näha – majad on korda tehtud, trepikojad kaunistatud. Mõnel pool ehitakse ühiselt kuusk, küpsetatakse koos piparkooke,” tõi ta näiteid.

Vastutustundlikku ümberkäimist ühise varaga rõhutas EKÜL juhatuse liige ka seetõttu, et kahjuks kipub pühade ajal ikka ja jälle õnnetusi juhtuma. “Näiteks tuleb jõulude ja aastavahetuse ajal ette traagilisi õnnetusi, kuna kasutatakse tavapärasest rohkem lahtist tuld, ka pürotehnikat ja inimeste tähelepanu on peomeeleolus hajutatud. Või siis ütlevad elektriseadmed suure koormuse all üles,” selgitas Mardi.

Nii soovitabki ta saabuvate pühade ajal ka naabreid meeles pidada. “Ikka võiks uurida, kas kellelgi on abi tarvis või vaja kodumaja juures vaja üht-teist ära parandada. Teiste abistamiseks kulunud aeg on samuti heategu, ning pühad on kahtlemata heade tegude aeg,” märkis Mardi.

Eesti Korteriühistute Liit (EKÜL) asutati 17. aprillil 1996 Rakveres. Organisatsioon esindab ja kaitseb korteri- ja hooneühistute huve riiklikul ja kohalikul tasandil. Tänaseks kuulub Eesti Korteriühistute Liitu rohkem kui 1400 korteriühistut üle Eesti.

Head Uudised GoodNews