1. Avaleht
  2. Inimene
  3. Eesti künnimeistrid 2013 on Indrek Zilensk ja Jüri Lai
Eesti künnimeistrid 2013 on Indrek Zilensk ja Jüri Lai

Eesti künnimeistrid 2013 on Indrek Zilensk ja Jüri Lai

Jüri Lai
Foto: Eesti Künniselts

Sel nädalavahetusel toimusid Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli õppetalu maadel Eesti künnimeistrivõistlused, kus selgitati välja parimad meisterkündjad, kes lähevad järgmisel aastal Eestit esindama maailmameistrivõistlustele Prantsusmaal – tavaatrade meistriklassis saavutas esimese koha Indrek Zilensk ja pöördatrade meistriklassis Jüri Lai.

Künnivõistlusi peeti kokku neljas võistlusklassis: pöördatrade vaba- ja meistrite klass, noorkündjate klass ja meistrite klass tavaatradel. Pöördatrade meistriklassi võitjaks tuli Jüri Lai , tavaatrade meistriklassis Indrek Zilensk, noorkündjate klassis saavutas esimese koha Tauri Talumees, vabaklassi võistluse pöördatradel võitis Mart Raudsep. Võistlustel osalesid ka noorkündjaid nii Lätist, Leedust, Luksemburgist, Saksamaalt ja Soomest. Väliskündjate arvestuses saavutas esimese koha Roberts Làtcis (Läti).

Reedel toimus esmakordselt Eesti künnimeistrivõistluste raames ka VIP’ide künnivõistlus, mille võitis näitleja ja Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli vilistlane Tiina Tauraite. Kaks päeva kestva ürituse vältel toimusid lisaks meistrivõistlustele ka erinevad seminarid, õpitoad ja põllutehnika esitlused valdkonna spetsialistidele, samuti ATV sõit, kompleksvõistlused külastajatele, tiigrirada lastele, hobusõit, mürisev auto, teadustelk ja vibulaskmine.

Künnimeistrivõistluste ajalugu ulatub 1874. aastasse, regulaarselt on Eestis künnimeistrivõistlusi korraldatud aastast 1965, kuid Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli õppetalu maadel korraldab Eesti Künniselts künnimeistrivõistlusi 2005. aastast ehk üheksandat korda. Igal aastal külastab kaks päeva kestvaid künnimeistrivõistlusi ca 2000 valdkonna spetsialisti, ettevõtjat ja huvilist.

Head Uudised GoodNews