1. Avaleht
  2. Film
  3. “Eesti matus” jõuab esimese kodumaise filmina kinode kõrval ka Apollo TV platvormile
“Eesti matus” jõuab esimese kodumaise filmina kinode kõrval ka Apollo TV platvormile

“Eesti matus” jõuab esimese kodumaise filmina kinode kõrval ka Apollo TV platvormile

“Eesti matus” jõuab esimese kodumaise filmina kinode kõrval ka Apollo TV platvormile, et võimaldada filmide vaatamist ka kõigile neile, kes käesolevast nädalast piirangute tõttu kinno ei pääse.

Andrus Kivirähki samanimelise näidendi ainetel valminud suurepärane mängufilm “Eesti matus” on igale eestlasele tuttav humoorikas võtmes lugu, kus ühel hetkel lähevad lootusetult segi pulmad ja matused ning selle kõige käigus põrkuvad põlvkondade vaheline maailmavaade ja kodused väärtused.

Film on kinodes kokku kogunud üle 40 000 vaataja. Produtsent Tanel Tatteri sõnul annab see tunnistust sellest, et eestlased tahavad ja oskavad endiselt enda üle naerda. Just selle pärast tuuakse esmakordselt Eesti filmi ajaloos “Eesti matus” paralleelselt välja ka voogedastus platvormil.

Kinolevi kõrval saab “Eesti matust” nüüd näha ka Apollo TV veebilehitseja kaudu, alates järgmisest nädalast on film läbi platvormi kättesaadav ka kõikides muudes seadmetes.

“See on meie jaoks esmane seda laadi kogemus olla korraga nii kinos kui platvormil. Mõeldes aga inimestele, kes tänu sellest nädalast algavatele piirangutele kinno ei saa, tundub see lahendus ainuõige,” selgitas Tatter, lisades: “Apollo TVga saame sel viisil omakorda uut reaalsust testida, võita saab vaid vaataja.”

„Eestlased hindavad kodumaist filmi- ja teletoodangut kõrgelt. Meie vaadatavuse edetabeli tipus püsivad järjekindlalt eestikeelsed filmid ning saated. „Eesti matus” on rahvafilm, mis pakub meelelahutust väga laiale publikule. See on põhjus, miks tahtsime selle kõikidele igas Eestimaa nurgas võimalikult kiiresti kättesaadavaks teha,” rääkis Apollo TV turundusjuht Andry Padar.

Padar ütles, et veebruaris turule tulnud Apollo TV eesmärk on kaasajastada teleteenuste turgu ja tulla vastu Eesti inimeste vaatamisootustele: „Lineaartelevisioonil on jätkuvalt oma tähtis roll kanda, aga tänu voogedastuse suurele menule viimastel aastatel on vaatajad muutunud pakutava sisu osas palju nõudlikumaks – meie eesmärk uue põlvkonna teleteenusepakkujana on need kaks parimal võimalikul viisil ühildada.”

Lisaks “Eesti matusele” näeb Apollo TVs veel teisigi filme Apollo Film Productionsi kataloogist. Menukiteks on „Vanamehe film”, kassahitt „Talve”, „Lõbus perekond” ja „Mehed”.

“Eesti matusel” teevad kaasa Jan Uuspõld, Ago Anderson, Merle Palmiste, Tambet Tuisk, Hilje Murel, Peeter Oja, Sandra Ashilevi, Markus Habakukk ja Anna Sergejeva. Film valmis Taska Filmi, Apollo Film Productionsi ja Filmivabriku koostootmisel. Filmi tootmist toetasid LHV Pank, Škoda, Kanal2, Postimees ja Liviko. Levitab Hea Film.

Head Uudised GoodNews