1. Avaleht
  2. Inimene
  3. Eesti Olümpiakomitee tunnustab Eesti sportlikumaid perekondi
Eesti Olümpiakomitee tunnustab Eesti sportlikumaid perekondi

Eesti Olümpiakomitee tunnustab Eesti sportlikumaid perekondi

Eesti Olümpiakomitee (EOK) tunnustab seitsmendat aastat Eesti sportlikumaid peresid, kelle valisid 11 maakonna spordiliidud: perekonnad Kalme, Vantsi, Kallas, Sirvel, Loosaar, Õiglane, Ruut, Kallas, Järveoja, Ojaste ja Kuragin.

EOK presidendi Neinar Seli sõnul on oluline tunnustada sportlikke perekondi, kuna pered loovad omi traditsioone ning süstivad sellega spordiarmastust ka järeltulevatele põlvedele. „Kõikjal üle Eesti on perekondi, kelle jaoks sport on elustiil ning lahutamatu osa nende igapäevaelust. Nad naudivad sportimist ning jagavad oma spordirõõmu ka kogukonnaga, juhendades treenerina, korraldades rahvaspordiüritusi või niisama kaasa elades. See on väärt sügavat kummardust,“ lausus Seli.

Oma sportlikuimad perekonnad valisid 11 maakonna spordiliidud. EOK toetab sportlikuimate perekondade valimist seitsmendat aastat. Tänavu pani EOK peredele omalt poolt preemiaks välja reisi eeloleval nädalavahetusel Tallinnas toimuvale ratsutamise tippsündmusele Tallinn International Horse Show koos ööbimisega Reval Park Hotellis.

Harjumaa sportlikuimaks pereks valiti perekond Kalme. Pereisa Valdurit peetakse maakonnas üheks aktiivsemaks, kohusetundlikumaks ja abivalmimaks spordiaktivistiks. Ta on Kose Spordimaja juhataja ning mitmekordne Eesti meistrivõistluste medaliomanik vaba- ja klassikalises maadluses. Poeg Kiur on kahekordne B-vanuseklassi Eesti meister.

Järvamaa sportlikuimaks perekonnaks sai perekond Vantsi Türilt. Ema Merle ja isa Villi on Türi põhikoolis kehalise kasvatuse õpetajad. Merle on ka ujumis- ja aeroobikatreener ning veteranide maailmameister taliujumise distantsidel. Villi on veel Türi Võrkpalliklubi juht ja IV kategooria treener. Kolm poega Marko, Virko ja Geiro mängivad kõik heal tasemel võrkpalli.

Läänemaal valiti sportlikuimaks perekond Kallas Nõva vallast. Isa Peeter, ema Liina ning lapsed Henry, Ingmar, Ove-Kristjan, Peeter-Kait ja Keity-Liina on aktiivsed osalejad kõikidel valla spordiüritustel ning korraldavad kogu perega Stamina järvejooksude sarja lastejookse ja Rakser Rannarootsi Rattasõidu etappi.

Lääne-Virumaa sportlikuimaks osutus perekond Sirvel Kadrina vallast. Ema Merike, isa Margus ja nende kolm tütart Anet, Merili ja Teisi spordivad talupidamise kõrvalt ning on alates 2010. aastast Spordiklubi Rakke liikmed. Perekond tegeleb aktiivselt jalgrattasõidu ja suusatamisega ning abistab ja toetab ka teisi spordi tegemise juures.

Põlvamaa sportlikuim perekond on perekond Loosaar Orava vallast. Isa Vahuri ja ema Liina õlul on Orava rahvatriatloni organiseerimine, ka kohalikud suusarajad on olemas tänu Vahurile. Liinal tantsib Orava naisrühmas. Pojad Lauri ja Henri ning tütar Laivi mängivad võrkpalli ja käivad suusatrennis.

Pärnumaa sportlikuim on Vändra alevist pärit perekond Õiglane. Endised tippkergejõustiklased, pereisa Jaan ja pereema Terje võtavad osa rahvajooksudest ja löövad kaasa rahvaspordiürituste korraldamisel. Terje võistleb nii rahvusvahelistel kui ka Eesti veteranide meistrivõistlustel medalitele, juhendab tantsutüdrukute rühma, on juba üle viieteistkümne aasta aeroobikatreener ning veab Vändra aeroobikapäevi. Poeg Janek saavutas suvel juunioride EM-il kümnevõistluses 4.koha ning Jan on Eestis nii staadioni- kui maanteejooksudel omavanuste seas esimese kolme hulgas.

Raplamaa sportlikuim perekond Ruut on pühendunud korvpallile. Isa Indreku juhtimise all võidavad Rapla Korvpallikooli võistkonnad Eesti meistrivõistlustel kõrgeid kohti ja medaleid, samuti treenib ta noormeeste noorte- ja U18 koondiseid. Pojad Hendrik ja Marek alustasid korvpallimängu juba mini-vanuseklassist ning on saavutanud häid kohti oma vanuse Eesti koondise võistkondades. Ema Elinat võib enamikul hommikutel koos abikaasa Indrekuga kohata jõusaalis, samuti tervisejooksuradadel.

Saaremaa sportlikuim perekond Kallas paistab silma suure aktiivsuse ja spordihuviga. Pereisa Aivar korraldab ja aitab läbi viia erinevaid võistlusi. Pereema Monica õpetab Kihelkonna koolis kehalist kasvatust ning on jaganud ka korvpallitarkust. Noorim tütar Miina on ründaja FC Floras ning esimene saarlanna, kes on jõudnud Eesti naiste jalgpallikoondisesse. Jaagup on ema ja isa jälgedes kehalise kasvatuse õpetaja Kihelkonna koolis, kasvatab hobuseid ja osaleb aktiivselt ratsaspordivõistlustel. Tervisesportlasest Liisa kirjutab aegajalt maakonnalehte tervisespordi teemadel artikleid. Koos osaletakse tihti rahvaspordivõistlustel.

Tartumaa sportlikuim perekond Järveoja osaleb kõikvõimalikel rahvaspordiüritustel. Poeg Martin on saavutanud autorallis kaardilugejana mitmeid auhinnalisi kohti ning on mitmel korral tulnud Eesti noortemeistriks judos. Pereisa Toomas võitis omavalitsusjuhtide talvisel mitmevõistlusel Tahkurannas oma vanuseklassis kolmanda koha. Pereema Marge ja tütar Maris on tublid rattarallidel ja võrkpalliväljakutel.

Valgamaa sportlikuim on perekond Ojaste, kelle kirg on suusaalad. Pereisa Kalju on laskesuusatamises esindanud Eestit kolmel olümpial ning nüüd jagab oma teadmisi treenerina. Treener on ka poeg Tanel, kes juhendab Eesti murdmaasuusatamise sprindikoondist. Tütar Triin on samuti võistelnud olümpial ning kuulub murdmaasuusatajana EOK taliolümpiaalade noortetiimi. Poeg Taavi on tubli murdmaasprinter ning tütar Teiloora harrastab nii suusatamist kui ka kergejõustikku.

Võrumaa sportlikuima perekonna tiitli pälvis Kuragini pere, kes isa Valeri, ema Kersti ning laste Kareli ja Kaisa osalemisel oli kõige aktiivsem Võrumaa Mängude spordisarjast aasta jooksul osa võtnud perekond.

Eesti Olümpiakomitee tööd toetavad suures osas Eesti ettevõtted. EOK sponsorid on Elion Ettevõtted, EMT, ERGO, Ilves Extra, JCDecaux, Monton, NIKE, Olympic Casino Eesti, Paf Grupp, Silberauto.

Head Uudised GoodNews