1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Eesti Vabaõhumuuseumi jaanipeo peaesinejaks on Väikeste Lõõtspillide Ühing
Eesti Vabaõhumuuseumi jaanipeo peaesinejaks on Väikeste Lõõtspillide Ühing

Eesti Vabaõhumuuseumi jaanipeo peaesinejaks on Väikeste Lõõtspillide Ühing

Eesti Vabaõhumuuseumi jaanipeo peaesinejaks on Väikeste Lõõtspillide ÜhingEesti Vabaõhumuuseum kutsub 23. juunil vägevale jaanipeole Rocca al Mare kõrgel kaldapealsel. Õhtu jooksul saab nautida eri ajastute stiilis peoprogramme, ürituse peaesinejaks on Väikeste Lõõtspillide Ühing.

Sündmuse koordinaatori Vivian Siirmani sõnul on vabaõhumuuseumi jaanipidu üks armastatumaid üritusi, kuhu tullakse terve perega.

„Suve kõige valgemat ööd ootavad nii suured kui väikesed. Igat masti jaanitulesid süüdatakse õhtu hakul üle maa, ja nii ka vabaõhumuuseumis. Pakume inimestele hea võimaluse veeta jaaniõhtut heas seltskonnas ja looduskaunis kohas, seejuures pealinnast lahkumata,“ rääkis Siirman.

Eesti Vabaõhumuuseumi jaaniõhtu peoprogramm algab 23. juunil kell 19.00 jaanitulede süütamise rongkäiguga, kuhu on oodatud kõik peolised. Kiigeplatsi peaesinejaks on sel aastal tuntud ja armastatud Väikeste Lõõtspillide Ühing, head muusikat kõlab veel mitmes kohas üle muuseumi. Vanade külapidude traditsiooni ühes tantsude, mängude ja pillilugudega hoiavad üleval Leigarid külaväljaku peoplatsil. Nätsi tuuliku platsil saab osa 1970-ndate aastate jaanipeost, mida juhib Raimo Aas, esineb ansambel Törts. Härjapea talu õuel tähistavad naisseltsi tegelased, külapillimehed ja puhkpilliorkester 1930-ndate aastate vaimus võidupüha ja jaaniõhtut. Kavas on kontsert, vanade tööde ja tantsude demonstratsioonid, saab ühiselt laulda ja tõmmata õnneloosi. Kesköö lähenedes kohtuvad kaunil merekaldal taas Koit ja Hämarik.

Muuseumi talud on avatud kuni kella 22.30 ja ühele ning teisele poole sisse astudes võib iga peoline avastada enda jaoks vanu jaanikombeid.

Ürituse kava leiab SIIT!

Head Uudised GoodNews