1. Avaleht
  2. Film
  3. Forum Cinemas
  4. Elina Nechayeva soovitab! Nädalavahetusel näeb Coca-Cola Plazas maailmatasemel uuslavastust “La Traviata”
Elina Nechayeva soovitab! Nädalavahetusel näeb Coca-Cola Plazas maailmatasemel uuslavastust “La Traviata”

Elina Nechayeva soovitab! Nädalavahetusel näeb Coca-Cola Plazas maailmatasemel uuslavastust “La Traviata”

Eeloleval nädalavahetusel linastub Forum Cinemas kinodes Metropolitan Opera hooaja uuslavastusena aegumatu Giuseppe Verdi tragöödia „La Traviata“, mis andis sopran Elina Nechayevale tõuke just klassikalise lauluga tegelema hakata.

„Verdi “La Traviata” on minu jaoks märgilise tähendusega,“ selgitas sopran Elina Nechayeva. „Aastaid tagasi nägin Salzburgi festivali “La Traviata” ülekannet, kus laulis pearollis Anna Netrebko ning just see ooper sütitas minus suure armastuse selle muusikalise žanri vastu. Pärast seda tekkis minus soov tegeleda klassikalise laulmisega tõsiselt ning unistada suurtest just ooperiteatri lavadest.“

Nechayeva lisas, et “La Traviata” meloodiad on väga kaasakiskuvad ning, nagu joogi-, karnevali- ning mustlaslauludel, on neil oht sattuda pärast ooperi vaatamist oma playlist’i edetabelisse. Tuntumaiks nendest on kindlasti „Brindisi“ ehk „Joogilaul“, mille meloodia tunneb koheselt ära igaüks.

MET’i „La Taviata“ dirigendiks on Yannick Nézet-Séguin ning Michael Mayeri lavastatud uuslavastuses paistab kindlasti silma hooaegade lõikes muutuv 18. sajandi lavakujundus.

Hukule määratud kangelanna, Violetta, osas on Diana Damrau, tema armastaja Alfredona astub üles Juan Diego Flórez ja Alfredo kaistva isa, Giorgio Germonti, rolli laulab Quinn Kelsey.

Forum Cinemas teeb ülekande ooperist oma Tallinna, Tartu ja Viljandi kinodes laupäeval, 15. detsembril ning lisaetendused on Coca-Cola Pazas kavas pühapäeval ning esmaspäeval, 7. jaanuaril.

Head Uudised GoodNews