1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. ELU KUTSE I Toomas Lunge alustab täna autorisaatega “Elu kutse”
ELU KUTSE I Toomas Lunge alustab täna autorisaatega “Elu kutse”

ELU KUTSE I Toomas Lunge alustab täna autorisaatega “Elu kutse”

Täna pärastlõunal läheb kell 14.00 eetrisse Toomas Lunge autorisaade “Elu kutse”, vahendas Kesk-Eesti Tre Raadio.

Esimese saate külaline on austatud ja armastatud mees, keda on pärjatud Eesti Teatriliidu aasta eripreemia, Eesti Näitlejate Liidu auraha, “Draama” festivali preemia, Tartu linna kultuuripreemia, Helmi Tohvelmani nimelise auhinna, Eesti Vabariigi kultuuripreemia ja Valgetähe IV klassi teenetemärgiga. Viie lapse isa, näitleja Hannes Kaljujärv.

“Saade on eeskätt mõeldud persooniloona ja saate pealkirja “Elu kutse”, annab käsitleda nii lahku- kui kokkukirjutatuna. Mõte on selles, kuidas elu meid kutsub ja kuidas ta meiega käitub, alates sellest, kui asume koolipinki, kuidas me õpime ja kuhu see meid välja viib. Kõik vist oma lähikondsetest ka ju teavad, et õppida võid ühte asja, töötad sa hoopis teisel alal ja hobi on veel hoopiski mingisugune muu, mis võibolla võtabki veel rohkem aega kui töötegemine. Ja selle kandi pealt ongi ju huvitav inimestega vestelda,” ütles Toomas Lunge ja lisas “Iga kord saame lühiankeedi vormis teada, kus ta on sündinud, mis talle meeldib ja mis talle ei meeldi. Selle ma viin läbi sellise lühipäeviku küsimustiku vormis. Oluline on märkida, et võrgulehele läheb saade natuke pikemas mahus.”

“Elu kutse” on saatesari, milles saate autor Toomas Lunge vestleb erinevate inimestega nende elust, haridusteest ja valikutest, mis on saatekülalist vorminud just selliseks kellena me teda tunneme. Sageli on nii, et tuntud näitleja on alustanud oma haridusteed hoopis teisel erialal või ka seda, et mõni luuletaja on oma ametilt hoopis raamatupidaja. Tuntud teadlane võib samas olla ka lüüriliste laulude looja. Hea laulja aga suurepärane remondimees jne. Lisaks veel on meil kõigil ju põnevaid harrastusi, millele kulub mõnigi kord märkimisväärne osa meie ajast. Sellest kõigest räägitakse pühapäeviti kell 14:00 tunnises saates “Elu kutse”. Saade on hiljem järelkuulatav raadio koduleheküljel.

Kuula allolevast mängijast, mida ütles Toomas Lunge oma autorisaate kohta sel kolmapäeval Lõuna-Eesti hommikuprogammis.

KUULA TUTVUSTAVAT INTERVJUUD!

Head Uudised GoodNews