1. Avaleht
  2. Inimene
  3. Ene Tigas võttis vastu presidendi tunnustuse
Ene Tigas võttis vastu presidendi tunnustuse

Ene Tigas võttis vastu presidendi tunnustuse

2013. aasta parimad vabatahtlikud presidendiga Foto: Ants Liigus
2013. aasta parimad vabatahtlikud presidendiga
Foto: Ants Liigus

President Toomas Hendrik Ilves tunnustas möödunud pühapäeval Pärnu Kontserdimajas parimaid vabatahtlikke, kelle hulgas oli ka Põlva Lepatriinu lasteaia juhataja Ene Tigas, kirjutab ajaleht Koit.

Tunnustuse pälvis Tigas eeskätt oma vabatahtliku tegevuse eest Veriora Mõttekojas, Pahtpää Külaseltsis ning Veriora laada korraldamisel.

Lisaks Ene Tigasele oli aasta vabatahtliku tiitli saamiseks Põlvamaalt esitatud veel Enu Mäela Eesti Looduskaitse Seltsi Räpina osakonnast ning Svetlana Hrabrova Võõpsu külaseltsingust.

Rainer Eidemiller Paide Säästva Renoveerimise Infokeskusest sai 2006. aastal aumärgi vabatahtliku tegevuse eest. Sel aastal tunnustati meest vabatahtlike kaasamise ja juhendamise eest. Ta on ka üks vabatahtlike sõnumikandjatest: “Vabaühendus, ära pusi üksi, kaasa vabatahtlikke oma tegevusse! Ka nemad tahavad õppida, areneda ja saada uusi väärtuslikke kogemusi!”

Riigipea nimetas vabakondlikku tegevust kaasaegse Eesti normaalseks osaks: “See, mida alguses vabatahtlikult teeme, võib hiljem kasvada ametlikuks hoiakuks.”

Toomas Hendrik Ilves arutles ka riigi ja vabatahtlikkuse suhte üle, rõhutades, et ei ole mõtet riiki ja vabatahtlikku tegevust omavahel vastandada. “Ilma vabatahtliku tegevuseta on riik kõle ja kalk ning pahatihti on nii, et nendes riikides, kus pole kodanike vabatahtlikkust, pole ka demokraatiat,” ütles president Ilves, kutsudes rohkem märkama ja tunnustama kaaskodanike tublidust.

Eesti Külaliikumine Kodukant projekti “Märka vabatahtlikke!” raames oli igal inimesel võimalik tunnustamiseks esitada vabatahtlikke, nende juhendajaid või kaasajaid ning asutusi või ettevõtteid, kes oma kodukohast hoolivad ning vabatahtliku tegevusega selle arengusse panustavad.

Üle Eesti laekus 133 ankeeti 124 tunnustatava kohta. Pärnus anti aumärk ja tänukiri kahekümnele pikemaajaliselt vabatahtlikuna tegutsejale. Kokku on vabatahtliku tunnustusmärgi saanud 267 inimest.

“Olen veendunud, et vabatahtlike kaasamine ühingutesse ning kohaliku elu edendamisse loob eeldused uute ideede tekkele just tänu vabatahtlike erinevale taustale. Kui vabatahtlikuna tuleb organisatsiooni inimene, kes igapäevaselt toimetab mujal ja omab teist teadmist ning kogemust, siis just seetõttu suudab ta pakkuda ühendusele uusi vaatenurki, lahendusi ja nõuandeid,” märkis Eesti Külaliikumine Kodukant vabatahtlike valdkonna juht Eha Paas.

“Loodame, et valminud ja tänuüritusel esmakordselt esitletud lood vabatahtlikest ja nende toetajatest on inspiratsiooniks ja eeskujuks kõigile, kes veel vabatahtlikuna ei tegutse,” lisas ta.

Allikas: Koit

Head Uudised GoodNews