1. Avaleht
  2. Inimene
  3. ERGO tantsupreemiatega pärjati Abigail Sheppard ja Vitali Nikolajev
ERGO tantsupreemiatega pärjati Abigail Sheppard ja Vitali Nikolajev

ERGO tantsupreemiatega pärjati Abigail Sheppard ja Vitali Nikolajev

Foto: Rünno Lahesoo
Foto: Rünno Lahesoo

Eile toimunud rahvusvahelise tantsupäeva balletigalal andis Eesti Rahvusballeti peasponsor ERGO kätte ERGO tantsupreemiad 2014. Parima naistantsija preemia pälvis Abigail Sheppard ja parima meestantsija preemia Vitali Nikolajev.

ERGO juhatuse liikme Maarika Liivamägi sõnul on ERGO-l Eesti Rahvusballeti peasponsorina suur rõõm tantsijaid premeerida.

„Ballett on tantsimise kroonijuveel, vaid väljavalitutele võimetekohane, ja seda paeluvam ülejäänutele. Suur töö ja meisterlikkus väärib tunnustamist,“ ütles Liivamägi. „Loodan, et pärjatud saavad sellest innustust juurde,“ lisas ta.

Abigail Sheppard alustas tantsuõpinguid 2002. aastal Kanada Rahvusballeti koolis. Õpingute ajal tantsis ta kooli ja Kanada Rahvusballeti lavastustes. 2011. aastal kolis ta Amsterdami, et jätkata õpinguid Hollandi Rahvusballeti Akadeemias. Samaaegselt tantsis ta järgmistes Hollandi Rahvusballeti lavastustes: Tšaikovski „Luikede järv“ (koreograaf Rudi van Danzig) ja „Pähklipureja ja Hiirekuningas“ (koreograaf Wayne Eagling). Alates 2012. aasta sügisest on Abigail Eesti Rahvusballeti tantsija. Olulisim roll Eesti Rahvusballeti laval on Glauke (Schiavoni „Medea“ Stravinski, Schnittke ja Dead Can Dance muusikale).

Vitali Nikolajev on lõpetanud Tallinna Balletikooli 1986. aastal ja tantsinud seejärel Eesti Rahvusballetis, alates 2001. aastast solistina. Tema rollide hulka kuuluvad Narr (Tšaikovski „Luikede järv“), Kosilane ja prints Fortuné (Tšaikovski „Uinuv kaunitar“), Kurat (Tubina „Kratt“), Jaamavaht (Štšredini „Anna Karenina“), Mercutio (Prokofjevi „Romeo ja Julia“), Metsnik (Adami „Giselle“), Priamo Mancuso (Cannito „Cassandra“), Kaštšei (Stravinski „Tulilind“), Camacho (Minkuse „Don Quijote“), Madge (Bournonville’i „Sülfiid“), Coppelius (Delibes’i „Coppélia“), Härra G. M. ja Vangivalvur (MacMillani „Manon“), Alfredo (Hyndi „Rosalinde“), Võim (Stravinski „Petruška“) jm.

Head Uudised GoodNews