1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Esmakordselt korraldati konkurssi “Aasta pressivideo”
Esmakordselt korraldati konkurssi “Aasta pressivideo”

Esmakordselt korraldati konkurssi “Aasta pressivideo”

kaameraEsimest korda toimunud “Aasta pressivideo 2014” konkursi žürii valis nominentideks kaks Postimehe videot ja ühe Äripäeva video.

Nominendid on Postimehe videod “Murdmatud astuvad sõjast võistlusareenile” ja “Kiviriku tänava pikenduse avamine” ning Äripäeva video “Tankist vabastab võlgadest imelihtsalt”. Eesti Ajalehtede Liidu teatel on lisaks juba aastaid toimunud pressifotokonkursile täna oluline väärtustada ka nende ajakirjandusväljaannete foto- ja videoreporterite tööd.

Konkursi žürii esimehe Balti Filmi- ja Meediakooli dotsendi ja saatejuhi Indrek Trefudelti sõnul oli täiesti uue valdkonna avapauguks tulnud 34-videoline ülevaade esimese aasta kohta täitsa arvestatav ning siit saab edasi minna.

Konkursile saadeti nii klassikalisi videoid uudistesündmustest, reportaaže kui ka olemuslugusid. Töid esitasid nii onlineväljaannete toimetustes kui ka üleriigilistes väljaannetes töötavad foto- ja videoreporterid ning ka maakonnalehtede väljannete töötajad.

“Tegelikult näitas see ülevaade ja viis, kuidas see on kokku pandud, et veebivideos ei ole veel paigas kaanonid ja selged formaadid. Meil on ju ajakirjandus, see tähendab, et me tegeleme perioodilise ootusega, et vaatajal kujuneks ka ootus ja saaks hinnata tööd,” ütles Treufeldt.

Üldise märkusena tõi Treufeldt välja, et kõige olulisem on ikkagi loo jutustamise oskus: konkursil oli palju videoid, kus inimesed esitavad mõtteid, need sageli ei vii aga lugu edasi, pole ka mõeldud, kuidas teema pildis lahti jutustada. “Pilt on sageli illustratsioon,” nentis Treufeldt.

“Palju on katsetamist, seda on veel näha,” sõnas videoproduktsiooniga tegeleva ettevõtte Smoked Sparrow juhatuse liige Gert Zavatski. Žüriis olnud Õhtulehe online toimetuse juht Martin Šmutovi sõnul oleks oodanud, et esitatud oleks julgelt veelgi rohkem veebisõbralikke lühiformaate.

Head Uudised GoodNews