1. Avaleht
  2. Festival
  3. Estonian Funk Embassy tähistab 5. sünnipäeva telefestivaliga Narvast
Estonian Funk Embassy tähistab 5. sünnipäeva telefestivaliga Narvast

Estonian Funk Embassy tähistab 5. sünnipäeva telefestivaliga Narvast

Tänavu viiendat tegutsemisaastat tähistav Estonian Funk Embassy kolib pidustustega Narva Vaba Lavale ja korraldab sünnipäevapeo telelainel.

Õhtu jooksul astub üles Funk Embassy esindus koosseisus street-funk-supergrupp Lexsoul Dancemachine, souliskeene värskeim õhusõõm Rita Ray ning talendikas Siim Aimla ja tema Funk Band. Üle lahe on külla kutsutud Soome soulisensatsioon Bobby Oroza. Erilise etteaste teeb Smoke’n’Smile – Sillamäelt pärit grupp, kes oli aktiivne viimati 15 aastat tagasi.

“Roman Ananjev salvestas 2000. aastate alguses uskumatu vaibiga kraami. See on taas pinnale kerkinud. Näiteks lasi Detroiti plaadifirma välja nende singli. Kogutud teosed ilmusid ka Bandcampi vahendusel,” ütles Estonian Funk Embassy saadik ja algataja Henrik Ehte.

“Inimestega koos praegu tähistada ei saa, seega next best thing on koguneda tulevasse kultuurimekasse Ida-Virumaale, et pidada maha telepidu, millest saab osa võtta kogu Eesti ja muu maailm,” ütles Ehte.

Peamine põhjus, miks telepidu just Narvas korraldatakse, on soov aidata kaasa piiride kaotamisele eesti- ja venekeelsete kultuurisõprade vahel ning viia tähelepanu maakonnale, mis koroonapiirangutest tingitult raskustesse sattunud. “Funk-saatkond on alati seisnud hea selle eest, et inimestevahelisi piire vähendada ja üksteisele lähemale tuua. Nii tuuakse meie piiriäärne maakond kõigile lähemale läbi muusikasaate, kus vahelduvad ägedad bändid nii meilt kui võõrsilt,” sõnas Ehte.

Funk Embassy TV Fest toimub laupäeval, 13. märtsil algusega 19 ning on tasuta jälgitav Telia Inspira kanalil, Estonian Funk Embassy Facebookis ja kodulehel.

Head Uudised GoodNews