1. Avaleht
  2. Film
  3. ETV2 toob vaatajate ette seitse uut “Eesti lugude” dokumentaalfilmi
ETV2 toob vaatajate ette seitse uut “Eesti lugude” dokumentaalfilmi

ETV2 toob vaatajate ette seitse uut “Eesti lugude” dokumentaalfilmi

Dokumentaallugude sari “Eesti lood” on juba aastast 2003 talletanud Eesti inimeste lugusid ja tegemisi. Sel teisipäeval ETV2 ekraanil alustav uus hooaeg toob vaatajate ette seitse uut dokumentaalfilmi, mis peegeldavad elu tänapäeva Eestis läbi ühiskondlike protsessid ja inimeste.

“Eesti lugude” uue hooaja avab 11. jaanuaril dokumentaal “Onu Arvo”, mille keskmes on Eesti vanim ja ülipopulaarne juutuuber Arvo Kassin, kelle kokandusvideoid saadab sotsiaalmeedias suur menu. Frank-Leander Sapego film on lugu tema pidevast näljast õppimise, enesearendamise ja kokakunsti vastu.

“Onu Arvole” järgneb nädal hiljem dokumentaalfilm “Lokaalsed linlased”, mis uurib nüüdisaja linnaruumi väljakutseid. Kas linna planeeritakse autodele või inimestele? See küsimus kerkib aina teravamalt. Sõnades luuakse küll helget tulevikku, kuid teod ja investeeringud räägivad tihti vastupidisest. Maria Uppini filmis näeb vastandliku loojapaari kaudu laiemalt võitlust ja muret elukeskkonna ja selle kvaliteedi pärast.

Jaanuari kolmas film, Aljona Suržikova käe all valminud porteelugu “Uue ajastu kunstnik Edith Karlson” räägib Eesti tippskulptorist ja tema põimuvatest maailmadest. Filmis näeb kunstniku üksildast loomeprotsessi ja vastukaaluks tema loomingu tutvustamist nii kodumaal kui ka maailma kaasaegse kunsti pealinnas. Edith on Eesti publikule juba tuntud ja käes on hetk, mil ta teeb esimesed iseseisvad sammud rahvusvahelisel areenil, seda strateegiliselt parimates kohtades.

Kokku jõuab uuel hooajal teisipäeviti ETV2 ekraanile seitse uut dokumentaalfilmi. Tulemas on veel:

1.02 “Hobujõud”, režissöör-operaator Kullar Viimne
7.02 “Põlvkond piiri taga”, režissöör-stsenarist Terje Toomistu
15.02 “Randvere Leonardo”, režissöör-stsenarist Kerttu Soans
22.02 “Uus elu”, režissöör-stsenarist-produtsent Jaak Kilmi

“Eesti lugude” uute dokumentaalprojektide ülevaate leiab ERR-i Kultuuriportaalist.

Head Uudised GoodNews