1. Avaleht
  2. Melu
  3. Eve Karbi õpilased võidutsesid noorte segakooride konkurss-festivalil
Eve Karbi õpilased võidutsesid noorte segakooride konkurss-festivalil

Eve Karbi õpilased võidutsesid noorte segakooride konkurss-festivalil

30. oktoobril toimus Pärnu kontserdimajas 10. noorte segakooride konkurss-festival.

Tulemused:

A-kategooria I koht: Tallinna Reaalkooli segakoor, dirigent Eve Karp, eripreemia parima kohustusliku loo esituse eest

A-kategooria II koht: Saaremaa Ühisgümnaasiumi noorte segakoor Kreedo, eripreemia solistidegrupile

B-kategooria II koht: Rapla Gümnaasiumi noortekoor Riinimanda, dirigent Pärt Uusberg

B-kategooria III koht: Pelgulinna Gümnaasiumi segakoor, dirigent Maris Kaldaru

B-kategooria III koht: Pärnu Sütevaka Humanitaargümnaasiumi noortekoor, dirigent Aire Luhaoja

Konkurss-festival oleks pidanud algselt toimuma märtsis, kuid vahetult enne festivali tekkis eriolukord ja nii lükkus kooride mõõduvõtmine sügisesse. Päris mitmed noorte segakoorid olid sunnitud osalemisest loobuma, kuna proovide tegemine oli kas väga keeruline või lausa võimatu, mitme koori koosseisud olid aga uueks õppeaastaks nii palju muutunud, et ettevalmistusega tuli paratamatult uuesti alustada.

Festivali kunstiline juht Janne Fridolin märkis tabavalt, et sellises olukorras on ilmselgelt kõik osalenud koorid, lauljad ja dirigendid juba enne lavalaudadele astumist võitjad.

Festivalil hindas koore rahvusvaheline žürii koosseisus Heli Jürgenson, Jānis Ozols Lätist ja Triin Ella. Konkurss-festival oli pühendatud Veljo Tormisele, konkursi kohustuslikud lood olid valitud tema loomingust. Žürii esimees Heli Jürgenson tõdes rõõmuga, et nii kaua kui meil on kõrgetasemelisi koolikoore, on laulupeo järelkasvuga olukord lootusrikas. Heli innustas koore hoidma repertuaaris Veljo Tormise muusikat ja pidama hoolikalt kinni helilooja nooti kirjutatud juhistest.

Lisaks konkursile osalesid noored koorilauljad rahvamuusika ja –tantsu töötubades, mida juhendasid Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia üliõpilased Mats Piho, Kelly Veinberg, Eliise Selisaar ja Greta Liisa Grünberg. Festivali lõpetas kontsert Pärnu kontserdimaja suures saalis, kus koorid esitasid žürii valitud laulud oma konkursikavast ning ühendkoorina konkursi kohustuslikud laulud: Veljo Tormise „Pulmaliste saabumine“ tsüklist “Vadja pulmalaulud“ ja „Pihlapuu“ sarjast „13 Eesti lüürilist rahvalaulu“.

Festival on alguse saanud 25 aastat tagasi Saarema Ühisgümnaasiumi segakoori Kreedo algatusel.

Head Uudised GoodNews