1. Avaleht
  2. Inimene
  3. Evelin Ilves ja Nikolai Novosjolov tunnustasid Tartus võimlemisrühma Diamonds liikmeid
Evelin Ilves ja Nikolai Novosjolov tunnustasid Tartus võimlemisrühma Diamonds liikmeid

Evelin Ilves ja Nikolai Novosjolov tunnustasid Tartus võimlemisrühma Diamonds liikmeid

Foto: Tiina Villako
Foto: Tiina Villako

Evelin Ilves ja kahekordne maailmameister epeevehklemises Nikolai Novosjolov külastasid täna Tartu Descartesi Lütseumi, et tunnustada eelmisel aastal Vabariigi Presidendi Kultuurirahastu presidendi abikaasa allfondi noore sportlase preemia võistkonnapreemia pälvinud võimlemisrühma Diamonds.

Evelin Ilves avaldas heameelt, et võistkonnapreemia toel saavutas võimlemisklubi Janika võimlemisrühm Diamonds eelmisel kuul Bulgaarias toimunud rahvusvahelisel võistlusel teise koha.

„See näitab, et noore sportlase preemia on vajalik ja aitab meie tublidel sportlastel üha paremaid tulemusi saavutada,“ lisas ta.

Presidendi abikaasa nentis, et noortespordi areng ja meie noorte sportlaste edu sõltub paljuski koolide kehalise kasvatuse tundidest ja headest õpetajatest-treeneritest.

„Kui meil ei ole noorte treenereid, siis noorte sport ei arene ja jääb harrastuse tasemele,“ sõnas Evelin Ilves, lisades ühtlasi, et haridust ja sporti ei saa vastandada.

„Õpetajast ja perest sõltub, kuidas lapsed mõlemad tegevused ühendavad ja meie preemiasaajate puhul on näha, et lapsi on toetatud mõlemas – nii õpingutes kui ka spordis,“ ütles Evelin Ilves.

Presidendi abikaasa rõhutas, et just kasvamise ajal laob laps vundamendi oma tervisele.

„See, mida nüüd sööte, palju praegu liigute, on ehituskivideks teie kehale ja ajule. Ärge arvake, et veidi lahjat alkoholi ei tee midagi, alkohol mõjutab paraku kõige rohkem ajurakke ja ei lase neil areneda, mistõttu te ei saagi teda, milleks oleksite olnud võimelised,” märkis ta.

Tartu Descartes’i Lütseum ja võimlemisklubi teevad koostööd juba ligi kümme aastat, sealjuures kooskõlastatakse võimlejate tunni- ja treeningplaanid, et võimaldada lastele parim päevakava, mis jätab aega ka muudeks tegevusteks.

Kahekordne maailmameister Nikolai Novosjolov ütles, et edu ei ole see, mis tabab kohe, see on pikk protsess, mis nõuab südamega tööd.

„Nagu kõikjal, on ka spordis tõusud ja mõõnad. Ärge jätke asju pooleli, muidu te ei saa kunagi teada, kuhu oleksite jõudnud. Veetke rohkem aega sõpradega looduses liikudes ja vähem arvutis. Mõelge, mida tahate teha ja millised olla 15 aasta pärast,“ märkis Novosjolov.

Võimlemisklubi Janika noorte rühma Diamonds kuuluvad aastatel 2000-2001 sündinud ja Tartu Descartes’i Lütseumis õppivad Marleen Ereline, Marleen Viinapuu, Marleen Kääroja, Marian Roomet, Anni Liis Hoop, Hanna-Liina Sukk, Helena Seliste ja Annela Seliste. Sel aastal on rühmaga liitunud ka Trinity Liisa Lotta Kannus, Katrin Fessak ja Gled Airiin Tärn.

Kõik rühma liikmed tegelevad lisaks rühmavõimlemisele ka individuaaliluvõimlemisega. Nad on oma vanusegrupi neljakordsed Eesti meistritiitli omanikud, 2013. aasta Eesti meistrid noorte klassis ning võistluse Miss Valentine kolmekordsed võitjad. Nad on saavutanud häid tulemusi rahvusvahelistel võistlustel, võitnud 2012. aasta maailmameistrivõistluste lasteturniiri ning 2013. aasta Barcelona MK finaalvõistluse juures toimunud noorteturniiri. Tänavu märtsis Bulgaarias toimunud rahvusvahelisel võistlusel saavutasid nad teise koha.

Evelin Ilves kinkis Tartu Descartes’i Lütseumile, mis on ka Tervist Edendavate Koolide võrgustiku liige, võimlemistundideks vajalikud topispallid. Presidendi abikaasa tutvus ka kooli sööklaga ning maitses seal pakutavat lõunasööki.

Evelin Ilves külastab traditsiooniliselt noore sportlase preemia laureaatide koole koos mõne Eesti tippsportlasega, tunnustades nõnda preemia laureaate ning kooli. Seni on külaskäikudega ühinenud Gerd Kanter, Heiki Nabi, Erki Nool, Allar Levandi, Toomas Tõniste, Jaak Mae jt.

SA Vabariigi Presidendi Kultuurirahastu abikaasa allfondi ja Nordea Panga noore sportlase preemia kevadine taotlusvoor lõpeb homme, 4. aprillil (k.a postitempel). Preemia suurus ühe saaja kohta on kuni 3200 eurot. Avaldusi saab esitada ka võistkonnapreemiale, mille suurus on samuti 3200 eurot.

Noore sportlase preemia on mõeldud kuni 21-aastasele väga heade õpitulemustega õppivale noorele sportlasele. Preemia on sihtotstarbeline ja mõeldud treening- ning võistluskulude katteks või varustuse soetamiseks. Võistkonnapreemiale võivad kandideerida võistkonnad alates kahest liikmest (näiteks sõudemeeskond või – naiskond, võimlemisrühm, jalgpallimeeskond või -naiskond jne).

Noore sportlase preemiat on välja antud üheksa korda. 2013. aastast saab kandideerida ka võistkonnapreemiale.

Head Uudised GoodNews