1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Telesaated
  4. EVELINI RABAVALT OTSEKOHENE INTERVJUU! Epp Kärsin: ma õpetan puhast tingimusteta armastust
EVELINI RABAVALT OTSEKOHENE INTERVJUU! Epp Kärsin: ma õpetan puhast tingimusteta armastust

EVELINI RABAVALT OTSEKOHENE INTERVJUU! Epp Kärsin: ma õpetan puhast tingimusteta armastust

epp-karsinTänases TV3 saates “Evelin” räägiti seksist ja ennekõike seetõttu, et tavaliselt meil sellest ei räägita, kuigi meile müüakse seksi abil igal päeval sadu ja tuhandeid tooteid. Enamikus kodudes kuulub see teema kuhugi, mis on pimedas ja teki all. Küll aga on meie vestlustesse ilmunud sõnad eluenergia, tasakaal, kohalolek. Idamaades teatakse hästi, et eluenergist moodustab suure osa just seksuaalenergia. Sellest sõltub, kui erksad, rõõmsad teravad või tigedad me oleme. Läänemaailm on taasavastamas Idamaade tuhandeaastaseid tarkusi ja praktikaid, naudinguid, mis sealses kultuuris on pigem nooruslikkuse garant. Saamaks teada, kas Eestimaal on alanud armastuse revolutsioon, kutsus saatejuht avakülalisena vestlusesse naise, kes on viimastel aastatel läitnud tule tuhandetes Eestimaa magamistubades. Selleks on Epp Kärsin.

Epp, sa oled 36-aastane. Mis ajast on seks sinu elus imeline?

Sellest ajast, kui ma sain teadlikuks. Iseendast. Õppisin ennast tundma.

Kuidas?

Puudutasin ennast.

Peegli ees?

Lihtsalt. Ei pea selleks peeglit olema.

Sa oled viimase pooleteise aasta jooksul rääkinud puudutuse tervendavast mõjust tuhandetele inimestele ja sinu kursused on legendaarseks saanud. Miks sa õpetad seda inimestele?

Ma õpetangi tegelikult puhast tingimusteta armastust, mida oskad jagada, midagi vastu saamata. Universumis on seadused, et kui jagad midagi tingimusteta, saad selle tagasi kuhjaga ja küllaga. Puudutuse tähtsus on suur ja kui me teeme seda tundeta, mis ei tule meie südamest, siis sellel puudutusel ei ole ka tervendavat mõju.

Epp hakkas poolteist aastat tagasi õpetama naistele Lingami massaaži. Lingam on meeste suguelund ehk valgusesammas. Mida selle valgusesambaga peab tegema, et elu oleks tervem ja parem?

Kui me räägime vahekorrast, siis keskmine vahekord on 10-15 minutit sipsimist. Kui me teame, et mees on oma olemuselt pinges, siis mees vajab palju rohkem aega ja see aeg on rohkem kui 50 minutit. Mehed pääsevad Universumi avarustele naudingutele ligi ainult läbi naiste. Naised ongi need, kes täidavad mehe tühja anuma armastuse, õrnuse, helluse, positiivsete tunnetega. Naine vastutab ka suhte vaimse tasakaalu eest 60 protsendi ulatuses.

Kes sind on õpetanud ja kust sa seda tead?

Palju olen ise lugenud, olen käinud ka erinevatel koolitustel Eestis ja ka väljas, aga suur osa sellest on praktika.

Kelle peal sa oled praktiseerinud?

Enda elukaaslase peal. Enda eelmiste elukaaslaste peal ja nii on see läinud.

Epp, sa oled ise lahutatud. Kumb tuli enne, kogemus või õpetus?

Seda on raske öelda, miks lahutus tuli. Ma ei osanud tollal seda mõista. Suur põhjus oli ka selles, et ma arvasin, et keegi peab mind õnnelikuks tegema. Tegelikult ei saa keegi õnnelikuks teha, kui sa seda ei ole. Kui sa iseennast väärtustad ja armastad, on inimene sinu kõrval boonuseks, see on veel lahedam ja ägedam. Täna võin öelda, et armastan iseennast, tean enda väärtust ja läbi selle oskan ka hoida ja armastada inimest, kes minu kõrval on.

Sa räägid ilusasti sellest, et naise süda on peopesas, nii meestel kui naistel. Kus meeste süda on?

Kui me räägime Hiina meditsiinist, siis meie peopesas on terve meie elundkond. Kui me puudutame oma partnerit, peopesa on vastu teda ja me oleme ise kohal koos oma hinge ja kõikide meeltega, siis me tervendame enda partnerit.

Millest peaksime alustama, kui tahame oma seksuaalelu paremaks muuta? Ma ei kujuta ette, et meie vanaisadel ja vanaemadel oli aega teineteist soojendada, sest põld tahtis kündmist?

Seda kindlasti, aga ma tahan öelda, et minu vanaisa oli 80+, kui ta käis eesnäärme lõikusel, ja esimene asi, kui ta toibus, oli küsimus raviarstile: kas ma seda asja teha saan? See oli üllatus, et kas nii vanad inimesed veel seksivad? Seksivad küll! Minu koolitusel oli üks proua 73-aastane. Koolitus on üles ehitatud nii, et seal on 33 erinevat positsiooni. Lõpus kordab igaüks enda rahulikus tempos, see proua tegi dildoga, mida me kutsume Herbertiks, positsiooni läbi ja ta ütles: ma pole elus ühegi mehega nii palju vaeva näinud, kui sellega siin.

Mina olen ka Epu koolitusel käinud ja hiljaks jäänud. Mõtlesin, et kümme minutit on koolitus juba käinud, mis pilt mulle seal avaneb. Kõik need 13 naist, kes seal istusid, polnud sugugi üllatunud, kui ma sisse astusin, ja neil ei olnud üldse piinlik, kui Epp rääkis lahtiste kaartidega, kust meest puudutama hakata.

Tagasiside neilt tuhandetelt meestelt ja naistelt, kes on mulle kirjutanud, on nii südantliigutavad, et ma tõesti loen ja pisarad voolavad. Selline teadlikkus oleks pidanud olema juba põhikoolis. Üks 63-aastane läks kursuselt ära ja ütles: tead, Epp, ma lähen koju ja vaatan abikaasat täitsa uue pilguga. Kui ta oli teada saanud, et lisaks G-punktile on naisel veel ka U-, A-, O- ja B-punkt, millest ta ei olnud kuulnudki.

Mina ei olnud ka kuulnud. Sellel kursusel rääkisid sa, et inimesed, kes ei ole seksuaalset haridust saanud, ei saagi kunagi neist teada…

Kui seks käib nagu Saksa pornofilmis, ei ärka naine kunagi ellu. Alati tehakse kõigepealt mehele esimesena. Mehed on pinges ja üldmassaaž on neile oluline. Ei pea olema õppinud massöör, et oma partnerit puudutada. Oluline on see, et me puudutame teda pealaest varbaotsteni. Evelin, kas sa tead, palju on sünnimärke sinu partneri kehal? Oled igale sünnimägile teinud keelega ringi ja musi sinna keskele? Ei?  Sellised asjad, kui me õpime partnerit puudutama, igat punkti, igat millimeetrit, igat külge, on olulised. Mehed vajavad hellust ja õrnust nagu naisedki. Algul tehakse üldmassaaž eest ja tagant ja siis Lingami massaaž ning selleks ajaks on mees mõnusasti peast ära tulnud südamesse, ta pea on tühi ja alles siis hakkab ta kogema.

Mida see Lingam massaaž tervise mõttes tähendab?

Lingami tipus on palju erinevaid närvilõpmeid ja kui me silitame ja paitame oma partnerit, siis ta terveneb pealaest varbaotsteni. Aluseks on võetud küll tantra, aga miks ma sellest oma koolitusel vähe räägin, ongi see, et paljude jaoks on tantra grupiseks. Tegelikult on tantra teadlik olemine sellest, mida sa teed, kuidas sa teed ja puudutad, see on elu usaldamine, mitte midagi muud. Kui selle baasilt edasi minna, siis naine kohal olles ja oma partnerit nautides saadab korda imesid. Mees ja naine tõmbuvad üksteise poole ja oma partnerile oleme me kõige-kõige…

Kuidas su endaga on, kui sa päevast päeva õpetad naistele Lingami massaaži, kas sa siis koju minnes…

Kogu aeg on seksiisu, juba koolituse ajal.

Ja üldse ei lähe üle? Kas ongi nii, et mida rohkem seksid, seda rohkem tahad?

Selliseks mõttetuks kähkukaks, mis kestab 2-3 minutit, pille kotist välja ei võta. Minu keha on minu tempel, see ei ole läbisõiduhoov, et keegi käib kiiresti ära ja läheb oma rada edasi. Eestis on 31 protsendil meestest enneaegne seemnepurse. See tähendab, et mees lõpetab enne ära, kui naine jõuab naudinguteni. Koolitusel rääkis üks naine, kuidas tal on tulemas ja siis ütleb mees, et tal tuli ära, homme teeme sulle esimesena ja nii juba 13 aastat järjest! Naine, kes öösel ei saa karjuda, see päeval vingub. Kuidas tunneb ära seksuaalselt rahuldamata naise? Ta vingub, viriseb, toriseb mehe kallal, elab teiste elu, see on täielik ebakindlus. Rahuldatud naine on täielik vastand. Rahuldamata mehed muutuvad samamoodi närviliseks, agressiivseks ja see võib olla mitte füüsiline, vaid ka sõnaline agressiivsus, psühholoogiline terror naise vastu. Kui mees on rahuldatud, on ta sõbralik, oma tööle keskendunud, teised naised ei oma tähtsust ja ta on igati toetav oma partnerile.

Kas mees vajab seksiks naist?

Ma arvan, et mees- ja naisenergia kokkupuude on väga tähtis ja kui seda pidevalt teha, kaovad selgrood üksteise sisse ära. Mul on olnud hetki, mil ma pean silmad lahti tegema, sest ma ei saa aru, kas olen mees või naine, kas olen mehe sees või tema minu sees. Loomulikult on sellele eelnenud pikk naudingute aeg, on võetud mehelt kihid lahti, siis naudid ise ja alles siis on vahekord. Ütlen koolitusel alati, et mina ei ole eriline naine, kõik naised on ühesugused. Mida me vajame, on aeg, selleks, et seda kõike nautida.

 

Kas fallose massaaž, kui mees seda ise teeb, on masturbeerimine?

See ei ole sugugi paha asi, me vajame samamoodi puudutust, energiat käima, ja ka naised, kel pole meest, peaks teadma, et see pole häbiasi ennast rahuldada. Vibraatorit ei maksa väga tihti kasutada, sest need rikuvad ära tupe tundlikkuse ja kliitori. Seda teha harva ja kui on riiklikud pühad, suts tihedamini. Enda puudutamine, teeb seda siis mees või naine, on täiesti normaalne.

Kas magamistoas võib tuli põleda?

Loomulikult! On naine sada või viiskümmend kilo, kui ta armastab ennast, on enesekindel, pole vahet, kas tuli põleb või mitte. Alguse määrab see, kas naine väärtustab ennast ja kas mees seda märkab ja ta märkab seda siis, kui naine on iseenda jaoks number üks.

Paljudel naistel on see probleem, et nad ei tunne ennast kindlalt ega julgegi ennast väärtustada. Õmblejad ja rätsepad ütlevad, et ei ole näinud ühtegi naist, kes on enda kehaga rahul. Ja kui ei julge olla alasti ja lasta ennast puudutada, kuidas sellest üle saada?

Hingeline ja emotsionaalne side partneriga väga palju aitabki. Kui naise sees on solvumine, et mees on teinud põrsategusid, siis kuhu see jääb lukku? Tupe siseseintes on kogu tema elu, tema hirm, tema häbi, tema valu, tema lapsepõlve traumad, suhtest haiget saamised. Kui me seda teame, siis kui mehed hakkavad naistele tegema tupemassaaži, siis me aitame naist tervendada neist traumadest ja naine saab iseendaks.

Epul on seal silikoonist naised, kelle peal ta õpetab meestele seda massaži. Kui osavad need Eesti mehed on?

Nad on väga osavad ja püüdlikud. Ütlen ikka meestele, et kui te seda kodus teete, pange naistele silmaklapid pähe, sest see, kuidas nad seda teevad, ei ole romantiline, kui naine seda näeks.

Kas sa sedasama soovitad ka meestele, et silmaklapid pähe?

50 protsenti asjadest näeme me ära läbi silmade. Kui me suleme silmad, oleme keskmes iseendaga. muu maailm justkui kaoks ära. Kindlasti on oluline hingamine, nina kaudu sisse, suust välja, et pinged saaksid meie seest kaduda.

Kui palju me vajame seksi?

See on täitsa erinev. Mõni vajab rohkem, mõni vähem, aga naised, kes ütlevad, et seks pole üdse oluline, neist on mul kahju, sest nad pole head seksi saanud. Hea seks on see, kui naine kogeb peale kliitori orgasme ka sisemisi orgasme. Sisemised võivad kesta pool tundi või tund aega, sa vappud ja värised.

Mida peab mees selleks tegema? Või naine?

See on väga-väga suur koostöö. Naine peab olema hästi avatud, peab olema kohal ja ta peab julgema olla haavatud. See tähendab, et heidame kõik kihid kõrvale ja laseme endal kogeda.

Sa oled rääkinud ilusti sellestsamast puudutuse tervendavast väest. Millest naise puudutus saab mehe terveks ravida?

Väga suur mõju puudutusel on siis, kui on enneaegse seemnepurske probleem, erektsioonihäired, eesnäärmepõletik, see on ka eesnäärmevähki ennetav. See puudutus, armastav energia, kui tehakse eesnäärmemassaaži, on kõige võimsam nauding, mida mees võib oma elus kogeda. Mehe anuses on tema G-punkt.

Kas orgasmist võib ka liiga saada?

Jah, orgasm ja ejakulatsioon on kaks erinevat asja. Kui mees kogu aeg sipsib ja annab ära oma eluenergiat ja on pärast vahekorda väsinud, on seda ilmselgelt liiga palju. Lingami massaažil õpetan ma seksuaalenergiat suunama. Mehe keha hakkab värisema, naine suunab energia ülesse, plahvatusoht läheb mööda ja me saame jätkata järgmiste positsioonidega.

Me räägime siin sel teemal sellepärast, et oleme kõik läbi eneseharimise selle teemani jõudnud. Kuidas seda noortele õpetada? Epp, ma tean, et see on sinu südameasi.

See on mulle südameasi. Olen koolitanud tuhandeid naisi vanuses 17-73 ja kui olen neile andnud anonüümsed tagasiside lehed, siis nad kirjutavad: miks ma ei teadnud seda varem? Miks ei võiks koolis olla seksuaalkasvatus sellisel moel, et mul oleks ka hilisemas eas sellest kasu?

Olen lugenud uuringut Eesti kohta, mis ütleb suht üheselt — 80 protsenti lastest võidavad, et neile ei räägita kodus seksist üldse, ei päevadest ega suguelust. Kust sellega siis alustada?

Minu sees on küpsenud üks idee. Sel aastal tunnen aina rohkem vajadust sellest rääkida. Olengi kokku saanud stsenarist Martin Algusega, kes kirjutab erinevate seriaalide stsenaariumi ja minu ideeks on üks stand-up etendus, poolteist tundi, kus ma oma koolituse kõige tähtsamad elemendid võtan läbi, seal on vürtsitatud näited elust enesest pikantsete lugudena ja järgmise aasta kevadel olen lavalaudadel üle Eesti.

Evelin koos saatekülalistega
Evelin koos saatekülalistega

VAATA VIDEOT!

Head Uudised GoodNews