1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Festival-Gala „Muusikasillad“ toob kokku Tallinna õpilased, et koos lauldes kogeda koorilaulus peituvat võlu
Festival-Gala „Muusikasillad“ toob kokku Tallinna õpilased, et koos lauldes kogeda koorilaulus peituvat võlu

Festival-Gala „Muusikasillad“ toob kokku Tallinna õpilased, et koos lauldes kogeda koorilaulus peituvat võlu

Maria Listra
Maria Listra

Projekt „Muusikasillad“ on jätkuks Pille Lille Muusikute Fondi (PLMF) mitmeaastasele järjepidevale tööle lähendamaks meie eesti- ja venekeelset elanikkonda muusika ning koosloomise abil.

Töötubadega projektipäev algab 16. oktoobril kell 16.00 Tallinna Vene Kultuurikeskuses ning päeva lõpetab suurejooneline galakontsert kell 19.00. Kõrvuti mitmete Tallinna koolikooridega esinevad kontserdil särav Tanja Mihhailova, sopranid Maria Listra ja Maria Veretenina, Tallinna Tehnikaülikooli Vilistlaste naiskoor, segakoorid “Rus” ja “Ukraina”, naiskoor “Eleegia” ning Vene Kultuurikeskuse lastekoor “Allegro”.

„Oleme kindlad, et läbi kavandatud projektitegevuste aitame kaasa mõistmise kinnistumisele, et Eestis elavatel erinevate juurtega inimestel on siin koos hea laulda ja ka elada,“ lausus PLMF loominguline juht Pille Lill.

Tanja Mihhailova
Tanja Mihhailova

Töötubades jagatakse kasulikke teadmisi projektis osalevale 150-st õpilasest koosnevale põhisihtrühmale koorilauljate hääletehnikast, laulupidude kultuurist ja muusika-aastast ning valmistatakse ette Galakontserdil esitatav ühislaul “Ta lendab mesipuu poole” (P. Sarapik), dirigendiks Andres Heinapuu.

Festival-Gala „Muusikasillad“ koostööpartneriteks on Tallinna Haridusamet, Tallinna Vene Kultuurikeskus, Eesti Kooriühing, Eesti Muusikaõpetajate Liit, Vene Haridus- ning Heategevusühingute Liit.

Projekti elluviimist toetab Integratsiooni ja Migratsiooni Sihtasutus Meie Inimesed valdkondliku arengukava „Lõimuv Eesti 2020“ raames.

TTÜ Vilistlaste Naiskoor
Head Uudised GoodNews