1. Avaleht
  2. Festival
  3. Festivalil Võnge esinevad Tora (Austraalia) ja Famous (Inglismaa)
Festivalil Võnge esinevad Tora (Austraalia) ja Famous (Inglismaa)

Festivalil Võnge esinevad Tora (Austraalia) ja Famous (Inglismaa)

Festival Võnge, mis rändab iga kord uude põnevasse Eestimaa paika, jõuab sel suvel Peipsi järve maalilistele kallastele. Muinasjutuline festivalimaailm avaneb 8. ja 9. juulil Ranna Puhkebaasi maadel Peipsiääre vallas. Kahe pika päeva jooksul astuvad üles mitukümmend erinäolist esinejat Eestist ning mitmelt poolt mujalt maailmast. Täna tehti teatavaks järjekordsed artistid, kes Võnkel lavadele jõuavad.

Nimekirja kroonivad kohaliku elektroonilise muusika tipud NOËP ja Sander Mölder, kes ühendavad jõud, et anda festivalil suurejooneline ühiskontsert. Maamuna kuklapoolelt Austraaliast jõuab Võnkele tuntud ja tunnustatud downtempo-kooslus Tora. Eeterlikku popi toksiliste efektidega toob festivalile armastatud Anna Kaneelina. Peipsi järvevee paneb erutusest võbelema Famous – punt, mis kogunud tuntust kui üks kõige põnevamaid ja ebatavalisemaid live-bände Londoni underground-maastikul. Eestimaisel ja -keelsel popiskeenel paugutav Maian toob Võnkele kogu oma hitikogu, kaasa arvatud tänavuse Eesti Laulu poolfinalistidest Spotifys kõige enam kuulatud “Meeletu”. Möödunud sügisel juba Tallinn Music Weekil Võnke laval publikut võlunud Rootsi indie-popi ansambel Bluephox tuleb tagasi – seekord siis suvisele Võnkele. 2021 alguses Eesti muusikaauhindadel aasta naisartisti ja aasta albumi tiitli ning lisaks aasta popartisti nominatsiooni korjanud Anett jõuab Ranna külla koos kaasaegse souli ja jazziga. Etnomuusika lippu hoiab kõrgel oma vahetuse ja eheduse poolt tuntud laulja ning multiinstrumentalist Mari Kalkun.

Juba varem on välja hõigatud veel mitmed säravad nimed: maailmakuulus Briti elektroonilise muusika duo Honne, Lõuna-Aafrikas sündinud-kasvanud ja Berliinis resideeruv indie-muusika-geenius Alice Phoebe Lou, kuuenda hooaja “Eesti otsib superstaari” võitja Jüri Pootsmann, üha enam maailmas populaarsust koguv Prantsuse elektroonilise muusika produtsent Godford, ulmehea alternatiivrokikooslus Miljardid, etno-tekno ekstsentrik Meisterjaan, tunnustatud kitarrist ja muusik Jonas Kaarnamets oma sooloprojektiga Jonas FK ning neljast noorest neiust koosnev rokk-folk-punt Fylgja. Eesolevate kuude jooksul saavad teatavaks veel mitmed bändid ja sooloartistid nii siit- kui ka sealtpoolt piiri. Mõnusat atmosfääri ja kordumatut festivalimelu aitavad lisaks muusikale luua veel maitsed, näitused, filmid ja palju muud.

Võnke festivalipassid on müügil Ticketeris. Lastele kuni 15 a (k.a) on üritus tasuta. Festivalile lubatakse tulla ka hästi käituvate koerte ja teiste lemmikloomadega.

Head Uudised GoodNews
tags: