1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. FINEST FM MUUSIKUL KÜLAS! Mait Maltise meeldejäävaim esinemine lõppes Padaorus 20-tunnises lumevangis
FINEST FM MUUSIKUL KÜLAS! Mait Maltise meeldejäävaim esinemine lõppes Padaorus 20-tunnises lumevangis

FINEST FM MUUSIKUL KÜLAS! Mait Maltise meeldejäävaim esinemine lõppes Padaorus 20-tunnises lumevangis

10896833_873250129403607_6978405288587074096_nSoome eestikeelse raadiojaama Finest FM ja portaali GoodNews hommikune muusikute kodusse trügimine on nüüd jõudnud Tallinnast 30 kilomeetri kaugusel asuvasse Mait Maltise tarre, kus muusik telefoni otsa ilmub. Selgub, et mehe hommikuprogrammi kuulub laste äratamine ning autoga 5 kilomeetri kaugusele lasteaeda ja kooli viimine, hiljem ka tagasitoomine.

Mait tutvustab üht head nippi, kuidas lapsed lihtsalt üles saab — nimelt on Terevisioonis 7.10 multikas ja siis hüppavad nad ise püsti. Muusiku peres lapsi premeerimisega ei kasvatata, nendega kärkimise asemel laskutakse vestluseks nende tasapinnale ja liigse tahvelarvutisse kiindumise korral soovitatakse mängimiseks paus teha. Mait ise töötab muusikuna reedeti ja laupäeviti ning see on omamoodi ka puhkuseks, sest suurt rõõmu pakkuvad lapsed ka väsitavad.

Oma esimeses bändis hakkas staažikas laulja ja pillimees mängima 1968. aastal 17-aastasena ja nüüd on seda ametit peetud 47 aastat. Küsimusele, kas tülpimust ka ette tuleb, vastab intervjueeritav, et seda juhtub, aga kuna Eestimaa on väike, on nad kontserdipaikadesse sõites vanema pojaga kordamööda roolis ja toreda publiku ette jõudes läheb kõik paika. Parima esinemaskohana märgib Mait aastatagust esinemist eralaeval koos poja Mikkoga. Erilisem aga oli üks esinemine Ida-Virumaal koos kolme pojaga, kui pärast kontserti paluti neil halvale ilmale viidates kohalikku spaasse ööbima jääda, kuid pere otsustas siiski koju sõita ja jäi 20 tunniks lumevangi — see oli kuulus 2010. aasta 9. detsember Padaorus. Õnneks oli Mait sel hommikul kanistritäie lisabensiini kaasa võtnud ja seetõttu saadi väikebussi kogu selle aja soojas hoida.

KUULA INTERVJUUD!

Head Uudised GoodNews