1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. FINEST FM PIDUTSEB! Enari Maiste: järjekindluse ja hea meeskonnaga oleme saavutanud suure ja lojaalse kuulajaskonna
FINEST FM PIDUTSEB! Enari Maiste: järjekindluse ja hea meeskonnaga oleme saavutanud suure ja lojaalse kuulajaskonna

FINEST FM PIDUTSEB! Enari Maiste: järjekindluse ja hea meeskonnaga oleme saavutanud suure ja lojaalse kuulajaskonna

Finest FM tähistab 5. sünnipäeva reedel, 16. novembril Helsingis peoga, kus esinevad Ivo Linna & Antti Kammiste, Shanon ning Caater Mari-Liisiga.

Enari Maiste. Foto: Finest FM

„See tähendab minu jaoks suurt töövõitu, sest esimesed kaks-kolm aastat olid äärmiselt rasked,“ ütleb raadiojaama juht Enari Maiste. „Meid ei usaldatud, bürokraatia loopis kaikaid kodaratesse, rahalised piirangud ja kuulajate kriitika tekitasid sisuliselt iga kuu tunde, et võib-olla pole tegevusel mõtet. Järjekindluse ja hea meeskonnaga oleme saavutanud suure ja lojaalse kuulajaskonna, suudame pakkuda Soomes viibivatele eestlastele meelelahutust ning oleme teeninud usalduse ka soomlaste seas.“

Finest FM Soovisaate juht Argo Lepik

Selle aasta algul alustati sagedustekonkurssi, kus jagatakse välja 10 aasta tegevusload 2020. aastast ja millest võtavad osa kõik Soome raadiod. Finest FM osaleb neljandat korda pealinna piirkonna pikaajalise tegevusloa konkursil. Seni on kaotatud tugeva konkurentsi tõttu.

„Oleme kohalike raadiodinosauruste kõrval pisike kaasaegne kääbus, aga kogukonna mõistes sinivaal, kes ujub tumedas vees. Sellepärast oleme rippunud lühiajaliste tegevuslubade otsas. Soomlased kuulavad meid! Meil ei ole ametlikku statistikat selle kohta, kui palju, aga külmavärinaid tekitab see, kui nad kirjutavad ja kiidavad Eesti muusikute loodud muusikat. Selliseid päringuid tuleb viimasel ajal kümneid nädalas,“ räägib Maiste.

Enari Maiste ja Inna Sammel

Finest FM on viie aasta jooksul pakkunud Soome eestlastele kümneid pidusid Eesti artistidega, Eesti näitlejatega etendusi, show-programme, kinodes Eesti filme, koolitusi ja muud meelelahutust. Finest FM on teinud sadu eestikeelseid saateid alates Soomega seotud juriidilistest teemadest ja lõpetades persoonilugudega.  Jaama arhiivis on ka näiteks 24-osaline raadioseriaal „Kalev ja Linda“ (osades Henrik Normann ja Aleksander Ots).

Head Uudised GoodNews