1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. FINEST FM USUTLEB! Eesti laulja Dave Bentoni kõige meeldejäävam esinemiskoht on Toila
FINEST FM USUTLEB! Eesti laulja Dave Bentoni kõige meeldejäävam esinemiskoht on Toila

FINEST FM USUTLEB! Eesti laulja Dave Bentoni kõige meeldejäävam esinemiskoht on Toila

dave-benton-2Soome esimese ja ainsa eestikeelse raadiojaama Finest FM meeleolukas tiim jätkab koostöös heade uudiste portaaliga GoodNews igahommikust tuntud Eesti muusikute pinnimist ja seekord on telefoni teises otsas Dave Benton.

Raadiorahvas on eelnevalt Wikipediat uurinud ja teada saanud, et 1951. aastal sündinud Dave elab ja tegutseb aastast 1997 Eestis, koos Tanel Padariga esitas 2001. aasta Eurovisiooni lauluvõistlusel laulu “Everybody”, mis võitis võistluse, tema emakeel on papiamento.

Küsimusele, mis keeli ta oskab, vastas Benton aastal 2004 nii: “Papiamento, inglise, hispaania, hollandi. Prantsuse, itaalia ja saksa keelt poolenisti. Eesti keel on kõige raskem.” Enne telefonikõnet aga vaidlevad kolm saatejuhti, kes lauljaga inglisekeelset juttu alustab ja siis haaratakse härjal sarvist.

Ühele saatejuhtidest jääb listist silma lugu “Mas Que Un Million” ja ta tahabki esimese asjana pärast eestikeelseid hommikutervitusi teada, mis keeles see on ning Dave vastab: “Spanish.”

KUULA DAVE BENTONI EESTIKEELSET LAULU!

Küsimusele, kuidas tal läheb, vastab muusik taas lühidalt: “Cold!” Edasi aga tulevad traditsioonilised küsimused ja selgub, et kõige meeldejäävamaks kohaks, kus too on esinenud, oli 2001. aastal… mitte Eurovisiooni laululava, vaid Toila.

Täpsemini saate sellest kuulda juba intervjuus!

Head Uudised GoodNews