1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Flamenkokitarrist Jesse Cook eksklusiivselt heade uudiste portaalile: me pole varem midagi sellist teinud
Flamenkokitarrist Jesse Cook eksklusiivselt heade uudiste portaalile: me pole varem midagi sellist teinud

Flamenkokitarrist Jesse Cook eksklusiivselt heade uudiste portaalile: me pole varem midagi sellist teinud

Jesse_Cook_05Täna esineb Tallinnas Vabal Laval ülemaailmselt tuntud flamenkokitarrist Jesse Cook oma bändiga. “Nuevo flamenco” stiili esindav muusik ise ütleb, et sellist kontserti pole nad varem teinud — kui tavapäraselt mängitakse viieosalise bändina, siis sellel tuuril ollakse kolmekesi ja see muudab ka kontserdi olemust. “Täna mängime triona, selle tõttu on fookus rohkem kitarril ja viiulil, pole trumme, bassi ja muid helisid. Mind huvitab väga, kuidas publik sellele reageerib, ja ma usun, et inimestele võib see meeldida, see on natuke avatum heli,” räägib Jesse Cook, kes kasutab kitarrimängus ka loop`e ehk elektroakustilises muusikas eelsalvestatud või sämplitud muusikalõike, mida korratakse vajalik arv kordi. “Ma mängin oma kitarril midagi, teen loopi arvutis ja mängin selle heliga kaasa. Eks näeme, saab huvitav olema, esimene kord nii publikule ja kui ka meile, me pole varem sellist kontserti teinud,” lisab ta.

Jesse_Cook_11

Jesse Cook pole Eestis sugugi esimest korda, oma eelmisest külaskäigust mäletab ta vanalinnaga tutvumist. “Mäletan, et oli väga külm päev ja ma ei olnud toonud piisavalt riideid kaasa, aga linn oli nii ilus, nii et ma ainult kõndisin ja kõndisin, mul oli aina külmem ja külmem ja ma pildistasin torni, teate küll, seda seal mäe otsas. Ma leidsin ühe lombi maast ja ma pildistasin torni peegeldusi selles ja torni ennast, ning sel hetkel ei mõelnudki enam sellele, kui külm mul oli,” kirjeldab ta tollast elamust. Kui muusik hakkas hotelli naasma, et leidnud ta enam teed vanalinnast välja ning sel momendilt sai ta aru, et tegelikult on see kindlustatud osa päris suur. “Ma mäletan seda tunnet, et kõnnin ringi ja mõtlen, et kas siit saabki välja, sest olen eksinud. See on naljakas, et mul ei ole väga palju mälestusi, ma mäletan rohkem linna uurimist ja ringikäimist. Aga siiski mulle meeldib siin, Tallinn on väga kena,” võtab ta endised muljed kokku.

Jesse_Cook_01

Jesse Cook astub publiku ette kell 19 Vabal Laval, aadressil Tallinn, Telliskivi 60A. Eile esines ta Riias, 25. märtsil on tal kontsert taas kodumaal.

Jesse Cook einestas täna Tallinna restoranis Lusikas.

VAATA GALERIID!

Head Uudised GoodNews