1. Avaleht
  2. Film
  3. FORUM CINEMAS I Tuntud kirjaniku ja kunstniku tõeline elu: Tove Janssoni rääkimata lugu
FORUM CINEMAS I Tuntud kirjaniku ja kunstniku tõeline elu: Tove Janssoni rääkimata lugu

FORUM CINEMAS I Tuntud kirjaniku ja kunstniku tõeline elu: Tove Janssoni rääkimata lugu

Forum Cinemas kinodes linastub “Tove Janssoni rääkimata lugu”, mis on haarav draama ikoonilise geeniuse loomingulisest energiast ja tema tormilistest eneseotsingutest, ihalustest ja vabadusest.

Filmi tegevus toimub Helsingis, aastal 1945. Sõja lõpp on toonud uut hingamist kunstnik Tove Janssoni kunstilisse ja ühiskondlikku vabadusse. Kaasaeagne kunst, uimastavad peod ja avatud suhted abielus poliitikuga: tema ebatraditsiooniline elu viib ta vastuollu oma skulptorist isa rangete ideaalidega. Tove vabaduseihaldus pannakse proovile, kui ta kohtab teatridirektoer Vivica Bandlerit. Tema armastus Vivica vastu on elektrit täis ja kõikehävitav, kuid Tove hakkab mõistma, et see armastus, mida ta tõeliselt igatseb, peab olema vastastikune.

Samal ajal, kui ta tegeleb oma isikliku eluga, arenevad tema loomingulised püüdlused täiesti ootamatus suunas. Samal ajal, kui ta keskendub oma kunstniku-unistustes oma maalimisele, hakkab tema nii-öleda kõrvalprojekt – melanhoolsed ning kummituslikud lood, mida ta hirmunud lastele pommivarjendites rääkis – kiirelt oma elu elama. Muumid, mis said inspiratsiooni tema enda elust, toovad Tovele rahvusvahelise kuulsuse ja finantsilise sõltumatuse.

Ajalehes on igapäevane koomiks, lavastatakse näidend ja jutud võluvad jätkuvalt inimesi terves maailmas.

Kuid kui ta üritab leida oma kunstniku identiteeti, peab ta õppima leidma üles iseenda. Tema vastamata armastus Vivica vastu takistab tema tõelist vabadust ja alles siis, kui ta õpib end temast eemale hoidma, saaks ta tõeliselt vabaks.

Filmi režissöör on Zaida Bergroth, mängivad Alma Pöysti, Krista Kosonen, Shanti Roney, Jakob Öhrman, Kajsa Ernst jt. Film on Rootsi ja Soome kaasproduktsioon.

Piletid leiad siit.

Head Uudised GoodNews