1. Avaleht
  2. Film
  3. Forum Cinemas
  4. Forum Cinemas kannab üle valsikuninga André Rieu’ suvekontserdi
Forum Cinemas kannab üle valsikuninga André Rieu’ suvekontserdi

Forum Cinemas kannab üle valsikuninga André Rieu’ suvekontserdi

Ühe maailma populaarseima lavaesineja, viiuldaja ja dirigendi André Rieu iga-aastast Maastrichti kontserti näeb ka sellel suvel Forum Cinemas kinodes seekord lausa kahel päeval 27. ja 28. juulil.



Viiulivirtuoos ja dirigent André Rieu on miljonitele tuntud kui valsikuningas ja tema Johann Straussi orkestriga antud kontserdid kodulinnas Maastrichtis pakuvad alati ülevaid emotsioone ja orkestrimuusika kõrgtaset. Kui möödunud aastal oli kontsert pühendatud armastusele, siis seekord on fookuses valss ja tantsimine.

Forum Cinemas programmispetsialist Henryk Johan Novod märkis, et eelnevad aastad on näidanud, et Rieu on Eesti inimeste suur lemmik ning seepärast saab kontserti vaatama tulla lausa kahel erineval päeval, et kõik huvilised ikka kinno ära mahuks. „Laupäeval, 27. juulil ja pühapäeval, 28. juulil saab kontserti nautida Coca-Cola Plazas, 27. juulil Tartu Ekraanis ning 28. juulil Viljandi Centrumis. Kokku näitab kontserti enam kui 2000 kino üle maailma,“ lausus Novod.

Sel aastal kutsub André Rieu kõiki panema jalga tantsukingi ja saama osa tema kontserdist „Shall We Dance?“. Majesteetlik valss on Andréd inspireerinud kogu tema karjääri vältel ja valsirütm on paljuski saanud tema elu rütmiks. Sel aastal äratab maestro valsi ellu muusikat ja tantsu täis õhtul.

André Rieu ja tema Johann Straussi Orkestriga liituvad maailmaklassist sopranid, ansambel Platin Tenors ja teisedki erikülalised. Publik näeb ka kulissidetagust ja eksklusiivset intervjuud Andréga ning ära ei jää ka tavapärased üllatused.

André Rieu ja tema 60-liikmeline Johann Straussi orkester hakkasid oma kodulinnas Maastrichtis kontserte andma üle 30 aastat tagasi. Rieu poja algkooliklassiruumis harjutamisega alustanud väikesest muusikute rühmast on nüüdseks välja kasvanud hinnatud orkester, mis esineb staadionitel ja kontserdisaalides üle maailma. Kord aastas aga naastakse oma kodulinna ja antakse melomaanidele eriti suurejooneline ja unustamatu kontsertelamus.

Kontsert kestab umbes 2h ja 45min (koos 15-minutilise vaheajaga) ja sõnalised osad on inglise keeles.

Head Uudised GoodNews