1. Avaleht
  2. Film
  3. Forum Cinemas
  4. Forum Cinemases linastub uuslavastus „Kuningas Richard II tragöödia“
Forum Cinemases linastub uuslavastus „Kuningas Richard II tragöödia“

Forum Cinemases linastub uuslavastus „Kuningas Richard II tragöödia“

7. märtsil linastub Forum Cinemas kõikides kinodes uus Londoni Almeida Theatre’i lavastus „Kuningas Richard II tragöödia“, mille peategelast kehastab Simon Russell Beale.



William Shakespeare’i näidendi uue, võimsa ja võimu piire käsitleva etenduse lavastajaks on Joe Hill-Gibbins, kelle varasemate tööde seas on ka näiteks Almeidas mängitud „Little revolution“ ja London National Theatre’is lavastunud „Absolute Hell“.

Uuslavastus „Kuningas Richard II tragöödia“ näitab vastutustundetut, rumalat ja edevat Inglismaa kuningat, kelle nõrkus juhina tekitab riigis korralageduse ja õukonnas palju pahameelt. Uskudes, et abi saab olla vaid võimu ülevõtmisest, nõuab ambitsioonikas hertsog Bolingbroke trooni endale ja seab seeläbi küsimärgi alla kogu kuninga jumaliku valitsemisõiguse.



Nimiosa mängiv Simon Russell Beale on varasemalt üles astunud samuti Forum Cinemas kinodes linastunud etendustes „Kuningas Lear“ ja  „Timon Ateenast“ ning hiljuti National Theatre’i kriitikute heakskiidu pälvinud „Lehmani triloogias“.

Lavastuse pikkuseks on 1 tundi ja 55 minutit ning etendus tuleb näitamisele Forum Cinemas Tallinna, Tartu ja Viljandi kinodes.

Järgmiseks London National Theatre’i lavastuseks Forum Cinemas kinodes on 18. aprillil linastuv teravmeelne komöödia „Halleluuja!“.

Forum Cinemas on näidanud London National Theatre’i otseülekandeid ja salvestusi kinodes alates 2009. aastast. Eesti publikuni vahendab HD formaadis lavastusi Forum Cinemas nii Tallinnas Coca-Cola Plazas, Tartus kinos Ekraan kui ka Viljandis kinos Centrum.

Head Uudised GoodNews