Avaleht Seltskond Telesaated FOTOD I Kristjan Jõekalda uus oskus aitab naisele hommikusööki valmistada!
FOTOD I Kristjan Jõekalda uus oskus aitab naisele hommikusööki valmistada!

FOTOD I Kristjan Jõekalda uus oskus aitab naisele hommikusööki valmistada!

Armastatud telesaatejuht Kristjan Jõekalda tunnistas Star FM Hommikuprogrammi intervjuus, et tänu osalemisele Joel Ostrati kokasaates sai ta selgeks sibula hakkimise, mis on hädavajalik oskus, et abikaasale hommikusööki valmistada.

Nimelt näeb Jõekaldat-Margnat tänaõhtuses „Joel Ostrati suures õhtusöögisaates“ kokkamas ning just tänu sellele saatele õppis Kristjan õigesti sibulat hakkima. Kaunilt hakitud sibulat on aga vaja selleks, et viia abikaasale hommikuti voodisse ta lemmiktoit – kalamarjasaiake ja viin. Lustlikus intervjuus rääkis Jõekalda ka tegemistest eriolukorra ajal ning avaldas imestust, kuidas saab olla nii, et paljud inimesed igavlevad, sest kõik kodused tööd on tehtud. Näiteks Kristjanil on garaaž, kuur ja kelder veel koristamata, sest muu koduse eluga on askeldamist palju.

Lisaks said Star FM kuulajad aimu, mis ootab ees tänaõhtuses „Kaks kanget LIVE“ saates, kus on külas personaaltreener Ott Kiivikas, muusik Grete Paia, meelelahutaja Arlet Palmiste ning nõustaja ja kanaldaja Maria Katariina Kuusing.

Star FM intervjuud saad järgi kuulata SIIT!

„Joel Ostrati suur õhtusöök“ on TV3s täna kell 20.00.

„Kaks kanget LIVE“ on TV3s täna kell 21.00.

RETSEPTID!

arvestuslikult 4-le

EELROOG
Siia tartar

200 g Pärnu Kalamajaka siiafileed
100 g punase sibula vinegrett (koostisosad allpool)
80 g heeringa- või forellimarja
80 g Nopri hapukoort
10 g murulauku
100 g Trühvli pekileiba
15 g Luxveg miniürte

Vinegrett
200 g punast sibulat
5 spl punane veiniäädikas
2 tl suhkur
poole sidruni mahl
maitse järgi soola

Valmistamine:
Tükelda siiafilee sobiva suurusega tükkideks. Maitsesta vastavalt enda tunnetusele, lisa ka peeneks hakitud murulauku.
Grilli Trühvli pekileib, et see läheks krõbedamaks ja tee sellesse augud, et leib näeks taldrikul huvitavam välja.
Nõruta Nopri hapukoor. Hapukoore nõrutamine käib sõelal, kus on peal marli (sobib ka kohvifilter), hapukoorest eraldub vadak. Kasuta paksemat osa!
Punase sibula vinegreti valmistamiseks tükelda esmalt sibul imeõhukeseks kuubikuteks. Seejärel sega sibulakuubikud kokku kõigi ülejäänud komponentidega ning pane segu 6 tunniks marineeruma.

Serveeri: pane taldrikule siia tartar, kalamari, nõrutatud koore tutsakad, pekileiva tšips ja vinegrett. Kaunistamiseks kasuta Luxvegi miniürte.

PEAROOG
Plangulõhe

500 g lõhet
10 g soola/tilli/valget pipart

Roheline salat
100 g Lollo Rosso salatit
100 g rukolat
20 g Luxvegi ürte
100 g värske kurgi ribasid
200 g sparglit (keedu vees ehmatatud*)
200 g kirsstomateid
100 g kaste (sega kokku oliiviõli, mesi, sidrunimahl)

Plangulõhe
Planguks sobib katuselaast või siis grill poest soetatud spetsiaalne plank.
Maitsesta lõhe soolaga, aseta see plangule ja pane 250-300 kraadi juures grillile. Küpseta kaane all, et kala saaks ka suitsu. Kalaküpsetus sõltub kala suurusest, aga küpsetusaeg umbes 15-20 minutit. Enne serveerimist lase kalal 5 minutit puhata.

Lõkkekartul
Maitsesta kartul või, soola ja tüümianiga. Kata kartul fooliumisse.
Küpseta keskmise suurusega kartul (fooliumi sees) otse lõkkel 20 minutit 300 kraadi juures. Suurema kartuliga võib aega kuluda pool tundi.

Roheline salat
Salatikastme jaoks sega võrdsetes osades kokku oliiviõli, mesi ja sidrunimahl.
Tükelda Lollo Rosso salat, rukola ja värske kurk.
Pruunista kirsstomatid pannil või ja õliga, et nahk läheks kergelt lahti.
Spargel pane kaheks minutiks soolaga keeduvette enne väljastamist, et spargel saaks keeduvees ehmatatud.
Sega kõik komponendid kokku ja maitsesta Luxvegi ürtidega.
Serveeri soojalt.

MAGUSTOIT
Pavlova

Kreem:
250 ml Nopri vahukoort
200 g Nopri toorjuustu
2 spl suhkrut
1 tl Santa Maria vanillisuhkrut
ühe sidruni koort
1 klaas roosat vahuveini (nt A. Le Coq Mulin Spritz)
2 tk munakollast

Valmistamine:
Vahusta munakollased koos suhkruga heledaks vahuks. Vahusta vahukoor ja sega see kokku toorjuustuga. Lisa mullijook ja sidrunikoor ning sega munamassiga kõik üheks. Pane saadud mass külmikusse tahenema.

Besee pesad:
5 tk munavalget
50 g tuhksuhkur

Vahusta munavalge koos tuhksuhkruga tugevaks vahuks. Lase läbi pritskoti ahjuplaadile 10 cm läbimõõduga pesad. Küpseta pesasid ahjus 3-4 tundi 90-100 kraadi juures. Kui ahi lõpetab, jäta pesad ahju järelküpsema.

Pavlova kokkupanek:
Küpsetatud pesad täida kreemiga, seejärel laota sinna peale hunnik värskeid hooajalisi marju (maasikas, vaarikas jne). Kaunista värske basiiliku või melissiga!

VAATA GALERIISID!
Joel Ostrati suur õhtusöögisaade

Kaks kanget LIVE

LEAVE YOUR COMMENT

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga