1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. FOTOD! Kulturismi maailmameister Dmitri Uiba käis Haapsalus kohvikokteile meisterdamas
FOTOD! Kulturismi maailmameister Dmitri Uiba käis Haapsalus kohvikokteile meisterdamas

FOTOD! Kulturismi maailmameister Dmitri Uiba käis Haapsalus kohvikokteile meisterdamas

Fotod: Rasmus Kooskora

Mis kohvijoomisse puutub, siis on kulturismi maailmameister Dmitri Uibal oma küttesegu olemas. Muidugi ei pihi ta enda joomisharjumustest võõrastele tänaval. Et Uiba rääkima hakkaks, tuleb ta üles leida. See pole keeruline, sest võib öelda, et ta on justkui mäesuurune.

Sedapuhku oli Uiba tabatav Havannas. Mitte küll päris Havannas, vaid Pauligi Havanna Street Partyl, kus oli olemas havannatamiseks kõik vajalik – vanad Ameerika autod, salsat tantsida vihtuv rahvas ning Pauligi tervislikud kohvikokteilid, mida voolas kantmeetrite kaupa. Palavus oligi ainus, mille vastu isegi kohvikokteilidega ei saanud, olgugi et viimaseid oli menüüs koguni kolm: Piña Colada, Mojito ja Cuba Libre.

Paulig tuli turule kolme uue maitsega Havana, Barcelona ja NewYork. Street Partyl pakuti kohvikoolitaja Mihkel Jürimaa poolt kohandatud kokteile, mõistagi sedapuhku Havana kohvist.

„Olen pannud enne trenni kohvi sisse kookosrasva ja taluvõid, rasv annab aga omakorda energiat. Nad töötavad koos ideaalselt,“ ütleb Uiba, kes joob iga päev hommikusöögi kõrvale ühe tassitäie kohvi. „Dieedi ajal olen toidu kõrvale alati joonud kohvi, kuna mahlu ja muid suhkruid sisaldavaid jooke ei tohi juua. Kohv jälle annab hea maitse, nii et toit maitseb kohviga lõpuks paremini.“

„Kohv paneb vee jooksma, viib kehast liigse vedeliku välja, kiirendab ainevahetust ja annab energiat. Vahel kimbutab enne trenni väsimus, siis on hea juua enne üks kohv, näiteks espresso või päris must,” nendib Uiba ja vaikselt hakkab tekkima tunne, et võib-olla on hiiglase „ühe väikse hommikukohvi“ kontsept hoopis mahukam kui esialgu tundus.

Uiba viibimine Haapsalus polnud muidugi päris juhus, sest mängu-Havannas toimus samal päeval Eviko rammumeeste võistlus. Kohal oli ka näiteks endine rammumees Gert Goršanov, lisaks võistluse peakorraldaja Peeter Aan, kes on ise rammumehena küll juba erru läinud, aga kelle biitsepsite ümbermõõdu võib kiire peastarvutusega ikka veel korralikeks njuutoniteks teisendada.

„Rohke kohvijoomine võistluse ajal võib paljuks minna, aga kui võistlusalasid on kuus ja neist igal tuleb teha maksimumpingutus, siis enne viimast ala annab kofeiini tarbimine energiat,“ rääkis Aan, kui teemaks tuli kohv.

Tõsi ta on – võistluse lõpu eel pakuti rammumeestele enne viimast ala külma kohvikokteili.

„Mehed jahutasid sellega otsmikke ja jõid Pauligi kohvikokteili – kaasa arvatud ma ise – ja see maitses tõesti suurepäraselt,“ meenutas Aan.

VAATA GALERIID!
Fotod: Rasmus Kooskora

Head Uudised GoodNews