1. Avaleht
  2. Festival
  3. Fotod! Põlva lõõtsapeol võlusid kaunite meloodiatega Getter Jaani ja Kalle Sepp
Fotod! Põlva lõõtsapeol võlusid kaunite meloodiatega Getter Jaani ja Kalle Sepp

Fotod! Põlva lõõtsapeol võlusid kaunite meloodiatega Getter Jaani ja Kalle Sepp

17. juulil toimus Intsikurmus lõõtspillipidu Harmoonika, kus publikumenu on aastate jooksul kasvanud nii suureks, et vaja läheb lisaistekohti.

Kümnendat pidu alustasid traditsiooniliselt noored lõõtspillimängijad Mart Kirotar ja Kristin Semm, kelle kooskasvamist lõõtspilliga on publik kõigi 10 aasta jooksul näinud. Nende järel pakkusid publikule kuulamisrõõmu tõenäoliselt tulevased lõõtsakuningad Herbert Konnula ja Rasmus Kadaja ning 10-aastane Gabriel Mösenbacher Austriast.

“Noorte pärast selle peo korraldamist alustasimegi, et meie lõõtspillimängijatel ikka järelkasvu jaguks,” sõnas peo peakorraldaja Janika Usin.

Harmoonikale omaselt naerutas publikut pillilugude vahel Gaute Kivistik, kaunite meloodiatega võlusid Põlva Muusikakooli neidude ansambel DeViis, Getter Jaani ja Kalle Sepp.

Peol tulid esitusele kaks uut tantsuseadet. Üks neist oli loodud Karl Kikka loole “Sangaste polka”, millele kirjutas sõnad Pulga Jaan. Teine oli ansambli Kõhukesed loole “Kokkuhoiu polka” seatud tants. Lugu sündis ajal, kui kõik pidid hoolega distantsi hoidma. Tantsuseade tegi Andre Laine.

Meenutuseks sel suvel Lutsu teatris mängitud lavastusest “Lõõtsajumal” tulid esitusele lood etendusest, kus tegid kaasa noort Karl Kikast mänginud Markus Juhkam ja eakat lõõtspillilegendi mänginud Ants Järv.

Peo lõppakordiks kogunes lavale lõõtspillide koondorkester ja traditsioonilist peo lõpulugu esitas koos orkestriga ka peo korraldustoimkond. Kuldse ja särava punkti peole pani pidulik ilutulekardin ja konfetisadu. Publikule, kes peolt lahkuda ei raatsinud, mängis simmanil ansambel Heino Tartes ja sõbrad.

Head Uudised GoodNews