1. Avaleht
  2. Film
  3. Fotod! “Suvitajatest” jääb filmida kaskadööristseen septembri lõpus
Fotod! “Suvitajatest” jääb filmida kaskadööristseen septembri lõpus

Fotod! “Suvitajatest” jääb filmida kaskadööristseen septembri lõpus

Saaremaal filmiti viimased stseenid mängufilmist „Suvitajad“, mille esilinastus on plaanitud 2022. aasta algusse.

Produtsendi Tanel Tatteri sõnul soosis ilm filmivõtete õigeaegset valmissaamist. „Kuigi mõnel võttepäeval pidime hakkama saama vihmase ilmaga, õnnestus meil enamik planeeritud võttepäevi ja saime koostöös saarlastega filmi õigeaegselt lindile. Septembri lõpus jääb meil filmida vaid kaskadööristseen taluperemees Ärni ja suvitajast peaosatäitja Sohviaga,“ lausus Tatter.

Viimasel võttepäeval filmiti jaanilõkke ääres sündinud draama, mille käigus selgub filmi lõpplahendus. Võttepäeval lõi kaasa suur osa filmis kaasa tegevatest näitlejatest: Kaire Vilgats, Meelis Rämmeld, Maarja Jakobson, Kristel Elling, Adele Taska, Ago Anderson, Pääru Oja ja Robert Klein.

Sünopsis

„Suvitajad“ valmib Juhan Smuuli samanimelise jutustuse ainetel ja on austusavaldus kultuskomöödiale “Siin me oleme”, mis vändati sama algmaterjali põhjal.

Kalur Ärni on otsustanud nigela kalasaagi tõttu jaaniajaks suvitajad võtta. Plaan pole ju paha, kuid tema kaunisse Muhumaa tallu saabuvad ülimalt tülikad külalised: proua Sohvia, tema abikaasa Johan, nende poeg Juunior ja Sohvia kaunitarist õde Erna koos oma ärimehest kavaleri Ivoga. Juba esimesestpilgust on selge, et Ärnil ja tema naisel Lainel läheb selle seltskonnaga väga keeruliseks. Pealinnast saabunud suvitajad pakatavad tähtsusest ja nõuavad erikohtlemist, samas on nende klantsi pealispinna all piinlikke saladusi, mis tüli käigus avanema hakkavad. Linnarahva jagelustesse tõmmatud maarahvas avastab nüüd ka oma elus üllatavaid kitsaskohti. Naljakate segaduste ja intriigide saatel minnakse vastu jaaniööle ning koos võimsa lõkkega süttivad peoplatsil ka viimseni pingule timmitud kired.

“Suvitajad” on “Talve”, “Soo” ja “Jahihooaja” taga seisva meeskonna kõige värskem linateos. Filmi režissöör on Ergo Kuld, stsenarist Martin Algus, produtsendid Kristian Taska, Tanel Tatter ja Veiko Esken. Filmi toodavad Taska Film, Kassikuld ja Apollo Film Productions ning levitab Hea Film. „Suvitajate“ valmimist toetavad Postimees, Kanal 2, Apollo TV, Saarte Filmifond, Liviko, Alexela, Autoforte, DHL, Hartwall, Rannarootsi, Valio, Karja Pagar, Baron Rosen, Motohobi, Oitme Puhkemaja ja Sassimaja.

Filmivõtted toimusid Kavandi külas augustist septembrini. Filmi esilinastus on kavandatud Juhan Smuuli 100. sünniaastapäeva aega.

Head Uudised GoodNews