1. Avaleht
  2. Galerii
  3. FOTOD! Tänakultuurifestival Baltic Session vallutas nädalaks kogu Tallinna
FOTOD! Tänakultuurifestival Baltic Session vallutas nädalaks kogu Tallinna

FOTOD! Tänakultuurifestival Baltic Session vallutas nädalaks kogu Tallinna

Foto: Kevin Amon
Foto: Kevin Amon

Pühapäeval jõudis finišisse tänavakultuurifestival JJ-Street Baltic Session, mis oli korraldajate hinnangul sel aastal meeldejäävam kui kunagi varem. Nädala jooksul toimus igal päeval midagi uut ja erilist. Avapauk anti seintepuhastamisaktsiooniga, mis sel aastal ei toimunud üksnes Tallinnas, vaid ka teistes linnades üle Eesti. Teise sündmusena toimus tänavakunstipäev Street Art Jam, kus sel aastal sai joonistada Solarise keskuses. Loomulikult ei puudunud festivalikavast ka sel aastal Urban Kirbuturg, kus müüjate rollis oli mitmeid Eesti staare ja rahvast jagus kui murdu. Ilupäev Witness the Beauty vallutas neljapäeval aga Ülemiste keskuse, kus võistlesid 12 erinevat tiimi juuksuritest, jumestajatest, disaineritest ja modellidest.

Foto: Kevin Amon

Igal aastal toob JJ-Street Baltic Session Eestisse maailmakuulsad tantsijad ja koreograafid ning nimekiri kaheksandat korda oli väga värvikas. Festivali viies päev andis võimaluse aga mitte üksnes vaadata, vaid ka õppida. Tantsulahingute energia täitis esmalt kogu Salme Kultuurikeskuse ja seejärel Nordea Kontserdimaja. Tantsijaid astus võistlustulle eri riikidest kogu maailmas, Valgevenest ja Venemaalt oli kohal isegi sadu tantsijaid — kokku osales võistlustel üle pooletuhande osaleja.

Foto: Kevin Amon

Nädala oodatuim päev nii külastajate, võistlejate kui ka staaride jaoks oli 11.oktoobri finaalpäev Nordea Kontserdimajas. Esimest korda toodi lavale tõeline supelrand – vetelpäästetorn päikesetoolidega, palmipuud ning suvine rannabaar, DJ mängis kõige kuumamaid hitte ning lisaks finaalidele, kus inimesed lendasid, pöörlesid ja ületasid inimvõimeid, jagus show’d ja külalisesinejaid kogu päeva vältel.

Foto: Kevin Amon

Festivali avas kaheksandal korral Madonnaga Superbowl’il esinenud Javier Ninja show ning muusikalist poolt ilmestas Wild Disease ja Uku Suviste kontsert. Täpselt pärast hip-hopi finaali hüppasid lavale aga Suur Papa ja Semy. Kui päev oli jõudnud õhtusse ja saalis tõelise suvepeo tunne, oli aeg tunnustada päeva parimaid esinejaid.

VAATA GALERIID!
Fotod: Kevin Amon

Head Uudised GoodNews