1. Avaleht
  2. Melu
  3. FOTOÜLEVAADE I Vaata, mis toimus Liipa talu alkoholivabal jaanipeol
FOTOÜLEVAADE I Vaata, mis toimus Liipa talu alkoholivabal jaanipeol

FOTOÜLEVAADE I Vaata, mis toimus Liipa talu alkoholivabal jaanipeol

Jaanipäev on üks oodatumaid pühasid eestlaste seas ning jaaniõhtul toimuvad üle Eesti jaanipeod. Paraku käib aga jaanidega kaasas alkohol, mille puhul politseistatistikagi näitab, et tekivad pahandused ja ega lõbus õhtu hommikul ka enam meeles ole. Aina enam inimesi otsustab aga veeta jaanid alkoholivabalt ja pidutseda turvalises keskkonnas, kus alkoholi ei tarbita. Seda näitas ka Liipa talus juba kolmandat korda toimunud alkoholivaba jaanipidu, mida korraldasid noored.

Tervisliku elustiili nimel

Liipa talu alkoholivaba jaanipäeva eestvedaja Joel Juht selgitab, et eesmärgiks on propageerida tervislikku elustiili ja eelkõige seda, et pered saaks koos lastega tulla. “Tihti suurtel üritustel, kus on alkoholi, pole lastel nii turvaline ja hea olla. Tihti peavad vanemad oma lastega sealt eemalduma,” tõdeb ta. “Siin on tekkinud tore intelligentne seltskond, kes naudib mõnusat päeva ja kõigil on tegevust ja nalja kuhjaga.”

Juht sõnab, et tore on ju jaane mäletada! “Mõned inimesed on lõpetanud ka alkoholijoomise ja saanud aru, et sündmusi on võimalik ka alkoholivabalt läbi viia,” rõõmustab ta. “Üks väike laps ütles nii toredasti, et siin on nii tore, kõik on nagu üks pere! Seda oli tore kuulda just lapse suust.”

Lisaks meeleolukale programmile pealaval said eraldi tegevusi nautida ka pere pisemad. Nagu kombeks, valiti välja Liipa talu Jaan ja Jaanika ning lastealal Mini-Jaan ja Mini-Jaanika.

Peaesinejaks oli Marko Matvere & VLÜ, tuju tõstis veel Ansamel Ahoi. Olid erinevad mängud ja tegevused, discgolf, ujumine, lasteala, esines JJ-Street tantsukool ja vahva etteaste tegi koeraspordiklubi Koerus. Süüa pakkusid erinevad foodtruck’id ja kohalik Liipa talu kohvik. Jaanituld tuli süütama Jõelähtme vallavanem ja meeleolukat õhtut juhtis Andres Torm.

Terve ja positiivne keskkond

“Üritust korraldasid noored tantsijad, kes tahavad õppida, kuidas sündmusi korraldada, majandada, kuidas programmid kokku panna. Ma arvan, et nad said väga hästi hakkama,” sõnab Liipa talu juhataja Tauri Vosman.

Liipa talu korraldustiim sõnab, et jaanituli oli äärmiselt edukas. “Oleme suutnud luua väga terve ja positiivse keskkonna ning loodame, et nautisite seda sama palju kui meie. Kohtumiseni juba uuel aastal!” ei tee nad saladust, et jaanituli toimub ka järgmisel aastal.

Liipa talus toimunud jaanitule projektijuht Kairi Jerlov rääkis, et hea logistikaga asukoht on väga oluline. “Esmakordsetele külastajatele on alati positiivseks üllatuseks sellise loodukauni koha olemasolu Tallinnast vaid 15 minuti kaugusel,” ütles Jerlov.

“Hubane, puhas ning kodune Liipa talu tekitab selle õige suveõhtu tunde. Lapsevanematel oli rõõm näha, kuidas ka lastel oli terve õhtu sisustatud ning nad siblisid säravate silmadega igal pool ringi.”

 

Head Uudised GoodNews