1. Avaleht
  2. Galerii
  3. GALERII! Eile avati Tallinna Lennujaamas pidulikult veinigurmaanidele loodud veinibaar Rosin
GALERII! Eile avati Tallinna Lennujaamas pidulikult veinigurmaanidele loodud veinibaar Rosin

GALERII! Eile avati Tallinna Lennujaamas pidulikult veinigurmaanidele loodud veinibaar Rosin

Foto: Tallinna Lennujaam
Foto: Tallinna Lennujaam

Eile lõigati Tallinna Lennujaamas pidulikult läbi veinigurmaanidele loodud veinibaari Rosin avamislint.

Tallinna Lennujaama esimene veinibaar Rosin võlub esimesest hetkest mõnusalt hubase miljööga. Teostus on suunatud nii gurmaanidele kui ka uudishimulikele maailmaavastajatele. Nautlejatele on see õdus koht, kus enne reisi pokaal veini rüübata.

Veinibaaris Rosin pakutakse head veini ja isuäratavaid suupisteid juustust ning parimatest sinkidest Prantsusmaalt, Itaaliast, Hispaaniast. Rikkaliku valikuga menüüst võib leida kosutust nii kohal olles, aga ka soovi korral veine ning suupisteid kaasa ostes. Gurmaanidele loodud baari trumbiks ongi võime pakkuda veine kõige nõudlikumale maitsele veinitundjate abiga. Soovitusi ja abi saab algajagi veinisõber. On võimalus ise viilutada erinevaid liha-ja juustuvalikuid, mida pakutakse mujal maailmas väga vähestes lennujaamades.

Sellise veinibaari avamine lennujaamas on natuke oma ajast eest. Nii nagu Tallinna lennujaam üldse. Selle väiksust arvestades on ilmselt mujal maailmas väga raske leida ühte sellist kodusemat, hubasemat, parimat lennujaama, kus on kõik võimalused välja pakutud. Veinibaari omanik Kristi Olesk rääkis, et baar on suunatud peamiselt veiniinimestele. Suunitlusel on hariv eesmärk, et inimesed tarbiksid kultuurselt, oskaksid joomise asemel nautida, tarbiksid teadlikult ega teeks valikutes uisa-päisaotsuseid. “Pigem siis nautidagi ja tarbida vähem, kuid seejuures kvaliteetsemaid tooteid,” rõhutas ta.

Tallinna Lennujaama juhatuse liige Erik Sakkov ütleb, et lennujaamale on selliste uute kohtade avamine väga oluline, sest lennujaamad peavad üha enam pöörama tähelepanu lennundusvälistele tuludele. “Kui veinibaaris aega veedate ja veini naudite, siis selle kaudu tegelikult toetate ka lennundust. Tänu sellele, et inimesed lennujaamades kulutavad, on võimalik hoida maandumistasud võimalikult madalal, seda enam tekib võimalusi saada juurde uusi lennuliine ja sihtkohti,“ rääkis pidulikul avamisel Erik Sakkov.

“Rosin on mõnus veinibaar, kus käin meelsasti enne lennule minekut, see on üks lennujaama toredamaid kohti. Soovitan kõigile see 9 värva juurest üles otsida ja enne reisi läbi astuda,” lisas Erik naljatades.

Koha omanik leiab, et klaasike head veini enne lennureisi on tervistsäästvam, kui mitu pinti õlut. On ju paljudel ka lennuhirm ning veini rahustav toime on üldtuntud. Tema sõnul oleks meeldiv, kui ka vähenõudlikumale tarbijale jõuaks kohale, et ei pea kartma ega häbenema keskkonda, mille miljöö erineb tavapärasest ja võib tunduda hirmutav oma eksklusiivsuse tõttu. Hetkel on kahjuks kõige usinamad kliendid välisärimehed, kes ostavad rõõmsalt kaasa kalleid veine kasvõi spordikotiga. Asi on ikkagi natuke ka rahakotipaksuses. Kui lihtne eestlane tuleb, siis pisut vaatab, kõnnib ringi ja ütleb: „Oi-oi, see on vist küll väga kallis koht!” ja ei julge lähemalt uuridagi. Tegelikult on võimalik leida veini ka 7 euro eest, aga tõsi see on, et hinnaskaala ulatub kõrgele. Teine asi on aga see, et kõigile on välja pakutud võimalus nautida enese võimaluste piires tehtud valikut mõnusas, privaatses ja rahulikus miljöös.

Rosinast leiab ühtteist ka õllesõber. On tavapärasest erinevam väljapanek reast kvaliteetõludest nagu näiteks Licorne Grand Cru, shampanjapärmi peal valmistatud õlu Chimay, mis on toodetud Trappisti munkade hoolsa pilgu all ning nende äritegevusest saadav kasum suunatakse suures osas edasi lastega seotud heategevusse.

Veinibaari Rosin omanik tänab kõiki, kes tegemistes kaasa lõid ja edaspidigi seda teevad. Ta tänab südamest oma koostööpartnereid, lennujaama tiimi, kes on väga aktiivne ja kindlasti ka Erikut, keda peab Rosina suureks mentoriks. Kristi loodab, et Eesti meediamaastik räägib sellest kohast veel ka pärast viie aasta möödumist ja ootab kõiki kohaga tutvuma.

Fotod: Tallinna Lennujaam

Head Uudised GoodNews