Avaleht Inimene GoodNews intervjuu! Lisatud video! Dave Benton tervitab jõule uue eestikeelse lauluga
GoodNews intervjuu! Lisatud video! Dave Benton tervitab jõule uue eestikeelse lauluga

GoodNews intervjuu! Lisatud video! Dave Benton tervitab jõule uue eestikeelse lauluga

dave-bentonDave Benton on kaugelt Arubalt tulnud mees, kelle eestlased on omaks võtnud ja kes aeglaselt, kuid visalt õpib selgeks eesti keelt, olles juba loonud ja laulnud eestikeelseid laule. Ka peatselt saabuvateks jõuludeks on tal Eesti rahvale uus üllatus, laul, mis seondub just selle pühaga ning seda võib kuulda tema jõulutuuril.

Dave, uus lugu on tulemas ning see ei ole teie esimene eesti keelne lugu. Kas te tunnete eesti keele energiat, kui te laulate eesti keeles?

Muidugi, seda peab tunnetama. Eesti keeles seda esitades pean ma täpselt mõistma, mida laulu sõnum tähendab, sõna-sõnalt. Samuti seda, miks autor valis just need sõnad. Enamuse ajast, kui ma tegelen selliste lauludega, palun ma kirjutajatel mitte muuta laulu konteksti ega antud laulu lugu. Kui see panna eesti keelde, peab jääma sama lugu selliseks, nagu originaalis.

Mis on teie jaoks antud loo sõnum ning mõte?

Tegelikult produtseerisin ma selle laulu iseeendale. Ma teen mitmeid asju, ma olen hõivatud paljude asjadega, kuid antud on ainult üks elu. See paneb mõtlema, et mis on see, mida sa tahad oma eluga teha ning kui palju asju tahetakse oma eluga teha. Kas on aega olla hõivatud teiste inimestega, mida nad teevad, mida nad mõtlevad – EI, mul ei ole. See on kogu selle loo mõte, võta üks päev korraga. Iga hetk on ilus, iga hetk on väärtuslik, ole õnnelik iga hetkega.

Kas laulu produtseerimisel oli aeg ja tunne, et nüüd on õige aeg või leidsite õiged sõnad, kuidas ennast väljendada?

Ma olen lindistanud mitmeid laule ja alati on mõned laulud, mis hakkavad inimesi kõnetama, lood, millel on sõnum. Kui ma tulin välja lauluga „Kui jaamast lahkub rong“, ma arvan, et see oli šokk paljudele Eesti inimestele, kuna paljud inimesed samastasid ennast sõnumiga. Eelmisel aastal, kui me andsime välja laulu „Soe pisar“, oli samuti palju inimesi, kes leidsid ennast sellest loost.

Ma ei ole mitte iial produtseerinud või lindistanud laulu, mis räägib meie Loojast, see on esimene kord – ma mõtlesin, et on jõuluaeg ja äkki nüüd ongi selleks õige aeg. See võib jõuda mitmete inimesteni.

Hetkel on jõuluaeg ja see on teie jaoks väga kiire aeg, millal on meil võimalus teid näha seda lugu laulmas?

Muidugi on see esitusel kõigil minu tuuri kontsertidel. 16. detsembril käivitus tuur koos minu imelise tütrega.

Vaata laulu “Kõik hetked on head” videot!

LEAVE YOUR COMMENT

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga