1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. GOODNEWS ONLINE: Intervjuu Joel Juhiga memmede treeningust!
GOODNEWS ONLINE: Intervjuu Joel Juhiga memmede treeningust!

GOODNEWS ONLINE: Intervjuu Joel Juhiga memmede treeningust!

Foto: Kertin Vasser

Uurisime põliselt tantsijalt ning ürituse korraldajalt Joel Juhilt, kust tuli idee treenida vanaemasid ning kuidas on tunne enne lavale minekut.

Millal algasid vanaemade trennid?

Trennid said alguse oktoobri alguse esimestel nädalatel.

Kust selline idee tuli?

Peamine sõnum seisneb selles, et paljud inimesed väidavad, et nad on vanad tantsimiseks – nii mõeldes inimesed tegelikult eksivad. Ma olen sellest tüdinenud, et inimesed seavad endale vanuselisi piire. Reet Linna soovis Prillitoosis kasutada vanamemmede formaati ning rõhuda millegi uue proovimisele. Meie mõtted ühtisid ja see on meie mõlema missioon. Inimesed võivad olla ka vanemana nooruslikud ning mitte jääda kinni vanadusse. Tantsimisega pole kunagi hilja alustada!

Millised on olnud treeningud?

Väga huvitavad, arvestades seda, et tegu on 70 pluss vanuses inimestega. Minu jaoks ei olnud need kindlasti tavalised treeningud. Vanaemadel on rohkem sotsialiseerumise eesmärk ning teineteisega kokku saamise tähtsus. Vanusest tulenevalt kiputi unustama treeninguid ja kavasid aga see polegi oluline:).

Foto: Kertin Vasser

Mida andis teile see kogemus?

Õpetas seda, et mul oli õigus selles osas, mida vanemad inimesed tunnevad, kui neid tempeldatakse vanuriteks. Tegelikult on nad lahedad, sisemiselt ikka veel nooruslikud, kui neile antakse võimalus olla noored ja viibida noorte inimeste seas.

Mida võib varsti laval näha?

Kahenädalast väikest juppi sellest, millega hakkama saime ja  mida me jõudsime teha. Samuti väikest showd koos vanaisaga, kelleks olen ma ise kehastunud. Minu roll on selles asjas vältida sassi ajamisi, kuna tegu on vanemate inimestega. Ma olen neile abimees laval.

Kuidas on enesetunne enne lavale minekut?

Väga kihvt, tund enne esinemist õpin käima nagu vanem härrasmees kepiga ning sisenen rolli. Loodan, et saame toreda asjaga hakkama, mida oleme kaks nädalat ehitanud.

Head Uudised GoodNews