1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. GOODNEWS ONLINE! Lenel Karu: Sellel aastal on maja täiesti välja müüdud!
GOODNEWS ONLINE! Lenel Karu: Sellel aastal on maja täiesti välja müüdud!

GOODNEWS ONLINE! Lenel Karu: Sellel aastal on maja täiesti välja müüdud!

Foto: Gregor Jürna
Foto: Gregor Jürna

Goodnews uuris Lenel Karult, kes on üks Baltic Sessioni korraldajatest, kuidas on üritus alanud ning millised on emotsioonid.

Kuidas on Baltic Session üritus alanud?

Väga hästi, sellel aastal on maja täiesti välja müüdud, rahvast on palju ning emotsioonid laes. Muusika mängib kõikjal ning rahvas tantsib isegi koridorides ning kohtades, kus vaid ruumi leidub. Lava on kujundatud poksiringina, mistõttu oli avamine eriti võimas, sest just seal staarkülalised üles astusidki. Terve üritus on siiani graafikus.

Kui suured on ürituse ettevalmistused olnud?

Ettevalmistused algasid selle aasta alguses, kaks viimast kuud on eriti kiired olnud. Kohale on toodud kõige tähtsamad kohtunikud ning professionaalsed võistlejad. Palju võistlejaid on USA’st, Prantsusmaalt ja mujalt maailmast. Võistlejad ning kohtunikud ei ole enam ainult Eestist, vaid üritus on läinud ülemaailmseks. Just viimane nädal on olnud hullumeelselt kiire, viimased ettevalmistused on olnud kõige suuremad.

Kuidas väliskülalised end Eestis tunnevad?

Kõik on väga rahul. Neile meeldivad kõik kategoorijad, ürituse süsteem, Eesti publik ja kohale tulnud rahvas, kes on nende arvates väga kaasaelav ja kaasahaarav. Külalistel on väga lõbus, mistõttu see üritus ei ole nende jaoks töö vaid pigem rõõm ja lõbu. JJ-Street on nende arvates hindamatu organisatsioon ja üritus on hästi organiseeritud.

Terve nädal on olnud tantsuline ning kunstiline, mis on aga kõige põnevam olnud?

Kindlasti neljapäev ja reede ning loomulikult seinte puhastamine. Vihmast hoolimata joonistati ja elati kaasa ning isegi tantsiti väljas joonistajatele taustaks.
Reedel algasid koolitused ning Eesti Rahvusraamatukogu oli inimestest pungil. Tänavakunstivõistlus reedel tõi kohale väga palju erinevas vanuses inimesi.

Milline oli seinte puhastamise tulemus?

Puhastati sodid ning kritseldused seintelt, tehti pind vabaks uutele joonistustele. Lõpptulemuseks olid puhtad seinad ning valmis kunstiks. Kindlasti oli tegevusel ka heategevuslik ning eeskuju märk – luua noorte poolt tänavatele puhtust ning siis kunsti!

Mis on ürituse põhiline sõnum ja eesmärk?

Põhiline eesmärk on näidata inimestele seda, kui tore on tänavakunst ja hip-hop kultuur. Meil tuleb toetada noori andekaid Eesti tantsijaid. Eesmärgiks on kindlasti ka kogu perele pakkuda midagi suurejoonelist ning kvaliteetset meelelahutust. Kohal on inimesed, keda oleme muidu harjunud nägema teleka vahendusel ning see, et nad meie riiki külastavad, on suur au.

Millega tänane päev lõppeb?

Autasustamine leiab aset kell 20.00. Pärast üritust on afterparty klubis Studio. Kõik huvilised on sinna oodatud!

“Kõigile, kes jäid sellel aastal pileti ostmisega hiljaks, soovitame järgmine aasta varakult pilet soetada. Jälgige meie selle aastast sündmust meedia vahendusel ning hinnake Eesti tantsijaid ja tänavakultuuri,” rääkis Baltic Sessioni üks korraldajatest Lenel Karu emotsionaalselt JJ-Street Baltic Session’i avamisel.

GoodNews toimetus kajastab sündmust onlines

Head Uudised GoodNews