1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. GOODNEWS ONLINE: Täna näeb laval ka tantsu armastavaid lapsi!
GOODNEWS ONLINE: Täna näeb laval ka tantsu armastavaid lapsi!

GOODNEWS ONLINE: Täna näeb laval ka tantsu armastavaid lapsi!

Foto: Gregor Jürna

Kolme tunni pärast jõuab lavale kategooria, kus saab näha väikseid tantsulapsi. Kategooria kannab nime Hip-Hop Lapsed 1 VS 1.

See kategooria on mõeldud 6-12 aastastele osalejatele. Eelvoorude ajal on igal tantsijal 30 sekundit, et näidata oskusi. Kohtunikud valivad 8 tantsijat, kes lähevad edasi veerandfinaalidesse. Veerand-, poolfinaalis ja finaalis on tantsijal 2 väljaminekut. Võitjat autasustatakse sponsorite poolt välja pandud auhindadega.

Lisaks väikestele lastele jõuavad lavale ka mehed kategoorijaga Hip-Hop Gentlemen 1 VS 1, mehed jõuavad lavale kl. 19.35.

Eelvoorus on igal meessoost tantsijal oma oskuste näitamiseks 45 sekundit. Kohtunikud valivad välja 8 tantsijat, kes pääsevad edasi finaalidesse. Veerand- ja poolfinaalides on igal tantsijal 2 väljaminekut, finaalis 3 väljaminekut. Võitjat autasustatakse rahalise auhinnaga ja sponsorite poolt välja pandud auhindadega.

Hip-Hop tants viitab hip-hop muusika järgi tantsitavatele tantsustiilidele, mis on arenenud hip-hop kultuuri osana. Siia alla kuuluvad mitmed stiilid, mis arenesid välja 1970ndatel afro- ja latiino-ameeriklaste ringkondades. Hip-hop’i eristab teistest tantsustiilidest selle improvisatsiooniline loomus ning tantsijad osalevad tihti battle’ites, mis kujutavad endast formaalseid või vabas vormis tantsuvõistlusi. Vabas vormis improvisatsioonilised võistlused jms toimub enamasti cypher’is – ringikujuline tantsuplats, mille inimesed loomulikult tantsu käigus moodustavad. Need kolm elementi – improviseerimine (freestyle), battle’Iid ja cypher’id – on hip-hop tantsu võtmesõnad.

GoodNews toimetus kajastab sündmust onlines

Head Uudised GoodNews