1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Haaberstis korraldatakse lõbusaid vastlapäevaüritusi
Haaberstis korraldatakse lõbusaid vastlapäevaüritusi

Haaberstis korraldatakse lõbusaid vastlapäevaüritusi

Foto allikas: rahvatoit.ee
Foto allikas: rahvatoit.ee

17. veebruaril toimub Haabersti linnaosas mitmeid vastlapäevale pühendatud üritusi.

Haabersti linnaosa vanem Marek Jürgensoni sõnul leiab vastlapäeval Haaberstis tegevust nii peredele, noortele, kui ka eakamatele. „Peresid ootame vastlapäeva tähistama uisutamisega Škoda jäähalli.  Noored on oodatud Haabersti Noortekeskusesse, mis pakub mitmeid põnevaid ja aktiivseid tegevusi ning kõik eakamad on oodatud Haabersti Sotsiaalkeskusesse, et üheskoos tähistada vastlapäeva mitmesuguste temaatiliste mängudega. Kuna tegevusi on palju, siis kindlasti leiab igaüks endale sobiva ja meelepärase,“ ütles Jürgenson.

Haabersti Linnaosa Valitsus kutsub teisipäeval, 17. veebruaril kell 14.00 Škoda Jäähalli (Haabersti tn 3) tähistama vastlapäeva uisutamisega.

Päevakava:

  • Kell 13.45 – 14.30 registreerimine ja uiskude laenutamine
  • Kell 14.00 – 15.30 ühine uisutamine

Kõiki uisutajaid ootab tee ning vastlakukkel! Uisutamist saab nautida või sellele lihvi anda kogenenud juhendaja käe all.

Üritusele tuleb eelregistreeruda (nimi, vanus, kontakt) hiljemalt 13. veebruariks e-posti aadressil Age.Tamm@tallinnlv.ee.

Vastlapäeva uisutamisüritus on eelregistreerunutele tasuta! Vastlapäeva uisutamisüritust toetab Tallinna Sotsiaal- ja Tervishoiuamet.

Haabersti Noortekeskus tähistab vastlapäeva põnevate aktiivsete tegevustega!

17. veebruaril kell  15.00 algavad Haabersti Noortekeskuses (Õismäe tee 88A) põnevad aktiivsed tegevused, mille abil tutvustatakse noortele vastlapäeva, kui eesti rahvakalendri üht liikuvat tähtpäeva. Plaanis on meisterdada vahvaid vurre, võtta mõõtu teatevõistlustel, mängida erinevaid mänge, teha vastlakukleid ning meisterdada metsikuid. Metsik on õlgedest väike tegelane (poiss või tüdruk), kelle sisse pandi rahvatraditsiooni kohaselt kõik oma negatiivsed emotsioonid. Tavaliselt meisterdati mitme peale üks suur metsik, kes pärast ühiselt metsa äärde viidi ning ühes negatiivsete emotsioonidega ära põletati. Nii sai positiivselt kevadele vastu minna.

  • Kell 15.00 – kunstiruumis vurride meisterdamise töötuba.
  • Kell 15.30 – aktiivsed mängud ja võistlused II korruse saalis, suusatamine siseruumis ja palju muud.
  • Kell 16.30 –  metsikute meisterdamine noorte ideekohvikus.
  • Kell 17.30 – vastlakuklite söömine.

Vahvad tegevused toimuvad kuni kella 18.30ni. Kõik vastlapäeva tegemised on osalejatele tasuta!

Eakamad on oodatud tähistama vastlapäeva Õismäe tiigi äärde ja Haabersti Sotsiaalkeskusesse (Õismäe tee 24).

17. veebruaril, kell 11.00 kogunetakse Õismäe tiigi ääres. Kui ilm võimaldab, siis võetakse mõõtu kelguga pikima liu laskmises, sõidetakse võidu ühesuusasõitu ja tehakse suusaviskeid. Kui ilm ei ole selleks sobilik, siis oodatakse kõiki kell 11.00 Haabersti Sotsiaalkeskusesse, kus külastajaid ootavad  mitmesugused temaatilised mängud ja viktoriin.

  • Kell 13.00 esinevad Nurmenuku lasteaia lapsed kontserdiga.
  • Kell 14.00 hernesupp ja vastlakuklid.
Head Uudised GoodNews