1. Avaleht
  2. Inimene
  3. Harju maavanem jagab pidulikul vastuvõtul teenetemärke
Harju maavanem jagab pidulikul vastuvõtul teenetemärke

Harju maavanem jagab pidulikul vastuvõtul teenetemärke

Harju maavanem jagab pidulikul vastuvõtul teenetemärkeHarju maavanema Ülle Rajasalu aastalõpu pidulik vastuvõtt ja Harjumaa Ball toimub traditsiooniliselt 30. detsembril Rahvusooperis Estonia, kus antakse üle Harju maakonna teenetemärgid, maakondlik kultuuripreemia Harjumaa Kultuuripärl 2013 ning tunnustatakse maakonna ettevõtjaid.

Rajasalu annetatava Harjumaa teenetemärgi pälvivad sel aastal NG Investeeringud juht, suuromanik ja kunstikollektsionäär Enn Kunila, AS-i Kalev juhatuse esimees Kaido Kaare, Harjumaa Omavalitsuste Liidu büroo kultuurinõunik Ruth Jürisalu, samuti Viimsi vallavalitsuse kultuuri-ja spordiameti juhataja, Tallinna Muusikakooli, Kuusalu Kunstide Kooli ja Viimsi Muusikakooli õpetaja, orkestridirigent Ott Kask.

Harju maakonna teenetemärke jagatakse aastast 1996, kokku on Harju maakonna teenetemärgi pälvinud 66 isikut.

Ballil annab Rajasalu koos Harjumaa Omavalitsuste Liidu juhatuse esimehe Vello Jõgisooga ja Eesti Kultuurkapitali juhataja Olavi Laidoga üle maakondliku kultuuripreemia Harjumaa Kultuuripärl 2013. Kultuuripärli tiitli pälvib sel aastal Jõelähtme rahvamaja juhataja, 1999. aastal loodud Jõelähtme Lavagrupi asutaja ning lavastaja Maie Ramjalg. Sel aastal korraldas ta Harjumaa täiskasvanute harrastusteatrite festivali ja on väga konstruktiivselt korraldanud erinevaid sündmusi väikeses rahvamajas. Maie Ramjala aktiivne kultuuritöö on toonud tuntust Jõelähtmele, Harjumaale ja kogu Eestile.

Kultuuripärli valimise traditsioon sai alguse 2003. aastal just Harjumaalt ning alates 2006. aastast antakse Kultuuripärleid välja üle Eesti.

Harjumaa Ballil tunnustatakse parimat ettevõtet, kodanikeühendust, omavalitsust ja inimest, kes on silma paistnud tublide tulemustega nii maakonnas kui ka riigis tervikuna.

Head Uudised GoodNews