1. Avaleht
  2. Inimene
  3. HEADE INIMESTE HEA TEGU! Eckard Klug kinkis kirjamees Toomas Reisalule elektroonilise ratastooli
HEADE INIMESTE HEA TEGU! Eckard Klug kinkis kirjamees Toomas Reisalule elektroonilise ratastooli

HEADE INIMESTE HEA TEGU! Eckard Klug kinkis kirjamees Toomas Reisalule elektroonilise ratastooli

Toomas Reisalu
Eckard Klug Toomas Reisalu ja Luule Väin

Kääpa hooldekeskuse elanik Toomas Reisalu sai elektrilise ratastooli, mille  kinkis talle heategevuse edendaja Eckard Klug koostöös MTÜ Sadala hoolekandeühinguga. Invasõiduk võimaldab raske liikumispuudega mehel iseseisvalt väljas liikuda ja parandab tervikuna tema igapäevaelu kvaliteeti.

Eckard Klugi sõnul vaatas ta kaasa Luule Väin telesaadet „Ringvaade“, kus Toomas Reisalu rääkis saatejuht Grete Lõbule soovist saada jõulukingiks paremate tehniliste võimalustega  ratastooli. „Toomasel on tõsine tervisemure ja otsustasin teda aidata. Muretsesin talle kingituseks Rootsi firmas Permobil valmistatud ratastooli, mis on suurte ratastega ning meenutab minitraktorit“.

Toomas Reisalu märkis, et Luule Väinalt ja Eckard Klugilt saadud ratastool sobib hästi sõitmiseks Saare valla teedel ning ta on kingituse eest tänulik. „Väiksemad rattad kipuvad sealsetesse aukudesse sageli kinni jääma. Uus ratastool peaks aitama mul igapäevaelus iseseisvamalt toime tulla ja loob ehk soodsamad tingimused ka loominguliseks tööks,“ ütles Toomas Reisalu, kes on töötanud erinevates väljaannetes ajakirjanikuna, praegu kirjutab aga romaani oma elust.

„Toomas on noor mees. Loodetavasti tugevdab modernsema ratastooli kasutamine veelgi tema optimismi, võimaldab  paremini elu väärtustada ja mõndagi positiivset korda saata,“ arvas  Luule Väin.

Jaan-Ivo Lukas    

Head Uudised GoodNews