1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Hedvig Hanson ja Uku Suviste lähevad koos jõulutuurile
Hedvig Hanson ja Uku Suviste lähevad koos jõulutuurile

Hedvig Hanson ja Uku Suviste lähevad koos jõulutuurile

Hedvig Hanson ja Uku Suviste annavad detsembris üle Eesti kokku 11 kontserti pealkirjaga „Valguse ootus“. Tundeline Hedvig Hanson ja sarmikas Uku Suviste kõlavad duona kokku üllatavalt hästi. Neid pealtnäha erinevaid muusikuid seob armastus rütmimuusika vastu, koos esitatakse nii kauneid emakeelseid ballaade kui souli ja pop-jazzi palu, mis kantud talvistest meeleoludest ning jõulude ootusest.

Kui Uku jaoks on tegemist juba seitsmenda jõulutuuriga, siis Hedvigile on jõulutuur esmakordne. Hedvig Hanson: „Jõulutuuril käivad tavaliselt ikkagi popstaarid ja minul õnnestub nüüd ka ühe popstaariga tuurile minna ja koguni 11 kontserti anda. Koos oleme varem esinenud, kuid sõbrad said meist viie aasta eest, kui tegime Vanemuises etendust „Moonlinght Express“. Ma võtan Ukut nagu oma venda, ta on mulle selline soul brother“. Hedvigi jaoks on oluline, et muusikud, kellega ta koos esineb, on soojad ja südamlikud inimesed nagu Uku seda ka on. „Meie hääled sobivad väga hästi kokku. Ei ole lihtne leida artisti, kes nii muusikalise tunnetuse kui ka hääle poolest kokku kõlavad“.

Uku sõnul soovivad nad jõulukontserte teha veidi teistmoodi. Uku Suviste: „Me teeme küll sutsu ka jõuluteemalist muusikat, kuid püüame läheneda mittetraditsioonilisel viisil, juba lugude valik erineb traditsioonilistest jõulumuusikast. Tuleme erineva muusika pinnalt, kuid leiame ühisosa (soulis) ja võib-olla on inimestel huvitav kuulda, kuidas see kõik kokku kõlab.“

Muusika vahele räägitakse lugusid ja suheldakse publikuga. Hedvig: „Mina, Uku ja klaver – see kooslus jätab kuulajale mõtteruumi ning kirikutesse, kus me esineme, sobib suurepäraselt“. Üllatav võib lauljate sõnul olla kuulajatele kasvõi see, et eriilmelised artistid, kelle publikud on erinevad, koos üles astuvad. Hedvig: „Võib-olla Uku publik avastab minu ja vastupidi. Hämmastav on kuulda, kui hästi  välises plaanis väga erinevad artistid kokku sobivad ja tajuda, kui soe õe-venna suhe meil on.“

Soojad ja südamlikud lauljad põimivad oma hääled ja puudutavad kuulajate hingekeeli jõuluajal Viimsis, Viljandis, Tõrvas, Paides, Tartus, Tallinnas, Sangastes, Vihulas, Elvas ning Toris.

Piletid on müügil Piletilevis!

Head Uudised GoodNews