1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Telesaated
  4. Iganädalase telemagasini “Siin Tallinn” uus hooaeg stardib täna
Iganädalase telemagasini “Siin Tallinn” uus hooaeg stardib täna

Iganädalase telemagasini “Siin Tallinn” uus hooaeg stardib täna

Neeme Raua ja Anneli Lahe juhtimisel alustab täna vestlussaate „Siin Tallinn“ uus hooaeg, mille avasaates on teemadeks pealinna koolielu, vaktsineerimine, Tallinna kandidatuur Euroopa Rohelise pealinna tiitlile ja planeeritav filmilinnak Tallinn Film Wonderland.

Uus õppeaasta Tallinna eesti ja vene koolides – kas jätkuvalt on oht, et koolid võivad minna distants- ja hübriidõppele. Kas õpetajate puudus kummitab ka Tallinna koole? Kuidas koolijuhid oma meeskondi motiveerivad sel mitme tundmatuga kooliaasta alguse võrrandi ajastul? Stuudios on Tallinna Kunstigümnaasiumi direktor Mari-Liis Sults ja Tallinna Pae Gümnaasiumi direktor Isabella Riitsaar.

Vaktsineerimine koolides? Vaktsineerimine Tallinnas? Vaktsineerimistõend kui sissepääsuvahend koolidesse ja mujalegi linnas –  või on selle nõudmine inimõiguste rikkumine? Linnavalitsuse prognoosid, kui tõsiseks pandeemiaseis linnas võib uuesti muutuda ja mida see endaga kaasa tooks. Kiirpilk hetkeseisule Tallinna koroonanõunikult Ester Öpikult.

Tallinn kandideerib taas Euroopa Rohelise pealinna tiitlile, mida mullu ei saadud. Mis on linnas muutunud, et nüüd on tekkinud uus lootus? Milliste trumpidega minnakse 9. septembril Lahtis toimuvale lõpphääletusele, kus rivaalideks on Helsingborg Rootsist, Krakov Poolast ja Sofia Bulgaariast? Mis on seni Tallinnas suurimad “rohelised kitsaskohad”, mis tuleks ületada? Ja kuidas jõuda täieliku ringmajanduseni Tallinnas, kus empiirilisel vaatlusel paljud linlased oma prügi veel ei sorteeri? Stuudios on keskkonnakaitseeksperdid Mari Jüssi ja Harri Moora.

Tallinna planeeritavast filmilinnakust Tallinn Film Wonderland võib ikkagi saada riikliku tähtsusega kultuuriobjekt. Riigikogu kultuurikomisjon kaalub selle lisamist varem heakskiidetud nimistusse, kus on Tartu südalinna keskus, Narva Kreenholmi kultuurikvartal Manufaktuur, Arvo Pärdi nimeline muusikamaja ja rahvusooper Estonia praeguse hoone juurdeehitus. Filmiringkondade sõnul on koostöö Tallinnaga selle suurprojekti kallal olnud erakordselt tõhus ja hea. Stuudios on filmiprodutsent Evelin Soosaar.

Otsesaade „Siin Tallinn“ alustab täna telekanalis Duo 4 kell 21.30.

Head Uudised GoodNews