1. Avaleht
  2. Muusika
  3. Ikevald ja Rein Rannap taaselustasid Ruja loo “Inimene õpib”
Ikevald ja Rein Rannap taaselustasid Ruja loo “Inimene õpib”

Ikevald ja Rein Rannap taaselustasid Ruja loo “Inimene õpib”

Ikevald Rannap, artistinimega Ike Rann, andis välja töötluse isa loost “Inimene õpib”, mille Ruja avaldas esmakordselt 40 aastat tagasi. Rein Rannap aitas kaasa uustöötluse lõpufaasis. Tegemist on üle pika aja esimese eestikeelse looga Ikevaldi repertuaaris, mille teeb veelgi erilisemaks see, et isa on loo meloodia (mis nüüd küll on tugevalt muudetud) autor.

Erikülalisena astub üles klaverivirtuoos Rein Rannap isiklikult, lisades loole temale iseloomuliku pöörase krutskitega klaverisoolo. „Soolo väljamõtlemine võttis pisut aega, sest tahtsin, et see oleks eriline, ning et minu osavõtt salvestusest oleks ikka põhjendatud. Lõpuks lähtusime loo aluseks olnud Ott Arderi lasteluuletuse ideest: õppimisest. Sooloks jäetud 20 sekundisse on lavastatud konflikt klaveriõpetaja ja õpilase vahel. Peale soolo ma midagi muud ei puutunud: kõik jäi, nagu Ikevald oli juba salvestanud. Olen uhke poja üle: see on väga julge ja särav tõlgendus!“ ütleb Rein.

Lugu on salvestatud Ikevaldi bändiga Ike Rann, milles ta laulab, Jaan Varts mängib kitarri, Valdur Viiklepp basskitarri ja Sten Loov trumme. “Mingis mõttes võiks öelda, et see on üks keerulisemaid salvestusi, mida siiani olen teinud, sest tegemist on esimese looga, mille kaasprodutsent olen ning tahtsin anda endast parima,” ütleb Ikevald. Loo aitas produtseerida Ikevaldi hea sõber Tõnis Noevere, kes on rokimaailmas lisaks muule tuntud ka kui Metsatöllu trummar.

Ikevald ja Rein Rannap on lava jaganud vaid 2018. aastal, kui Rein Rannapil täitus 50 aastat lavadel esinemistest. Selle auks korraldati autorikontsert Alexela kontserdimajas Eesti parimate lauljatega.

Head Uudised GoodNews