1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Ilmus Eurovisiooni võitja Emmelie de Foresti album “Only Teardrops”
Ilmus Eurovisiooni võitja Emmelie de Foresti album “Only Teardrops”

Ilmus Eurovisiooni võitja Emmelie de Foresti album “Only Teardrops”

“Ma olen rabatud ja ülimalt tänulik selle võimaluse eest, mis mulle anti ning kogu selle armastuse eest, mida tervelt Euroopalt sain,” muljetas Emmelie de Forest.

Emmelie de Foresti jaoks oli see veenev võit, mis toimus Malmös 18. mail. Eurovisiooni Lauluvõistluse finaalis. Ta oli suur favoriit juba enne võistlust ning sai maksimumpunktid riikidelt nagu Prantsusmaa, Inglismaa, Island, Itaalia, Iirimaa ja Sloveenia.

Võidu toonud laul, “Only Teardrops” sisenes edukalt kõikvõimalikesse edetabelitesse – käies ära esimesel kohal seitsmeteistkümnes riigis ja jõudes top-viite veel kümnes teises.

Tulevik lubab tulla tihe – nii kodu-, kui välismaal. Emmelie on valmis: “Ma juba ootan, mis tulevik tuua võib – hetkel olen väga rahul, et saan esineda oma bändiga ja külastada teisi maid.”

Only Teardrops – album täis võitja laule:

Võidulaulu nimelise debüütplaadi “Only Teardrops” lood kirjutas Emmelie koos ühtede Taani parimate laulukirjutajatega, kaasa arvatud, loomulikult, võiduloo tegijad Lise Cabble, Julia Fabrin ja Thomas Stensgaard. Peale nende on Emmelie koos töödanud ka selliste nimedega nagu Marcus Winther-John, James Schack Glæsner, Frederik Thaae, Peter Bjørnskov ning Lene Dissing.

Laulud on vägagi personaalsed – Emmelie’t on seejuures inspireerinud tema lemmik raamatud ja filmid, näiteks “Wuthering Hights” ja “Jonathan Livingstone Seagull”, kusjuures sellised laulud nagu “Haunted Heart” ja “Running In My Sleep ” on inspiratsiooni leidnud tema veidratest unenägudest.

“Album jätkab “Only Teardrops’i” stiilis. Selleks on modernne pop, mis seguneb folgi elementidega, loomulikult on kaasatud flööt,” selgitas Emmelie.

Albumi produtseerisid Frederik Thaae, James Schack Glæsner, Peter Bjorn Forest ja Thomas Stensgaard. Mitut laulu saadab Poola Raadio Orkester, kelle osad on Varssavis lindistatud, kaasa arvatud ilusad sümfoonilised versioonid “Only Teardrops’ist” ja “Force Of Nature’ist”.

“Olen õnnelik, et sain niivõrd palju osaleda albumi valmimises. See tõesti tundub kui mu enda album,” ütles Emmelie.

Emmelie de Forest on olnud aktiivne laulja juba kümme aastat. Ta on muuhulgas laulnud kirikukooris ja Steve Cameroni gospeli kooris ning on alates 14-st eluaastast laulnud Šoti muusiku Fraser Neilliga. Üheskoos mängis duo neli aastat erinevatel festivalidel ja lavadel.

“Kui sain 18, pakkisin oma asjad ja reisisin Mariagerist Põhja-Jutlandist Kopenhaagenisse, kus alustasin õpinguid tuntud hääletreenijaga, Katrine Sadoliniga – õppisin sellel perioodil tohutult. Viimase aasta jooksul olen töödanud, reisinud, stuudios lindistanud, kirjutanud mitmeid tekste ning mänginud kitarri,” selgitas Emmelie.

Head Uudised GoodNews