1. Avaleht
  2. Film
  3. Ilmus Sean Penni dokumentaalfilm Ukraina sõjast „Superpower“
Ilmus Sean Penni dokumentaalfilm Ukraina sõjast „Superpower“

Ilmus Sean Penni dokumentaalfilm Ukraina sõjast „Superpower“

Berliini rahvusvahelisel filmifestivalil esilinastus Sean Penni dokumentaalfilm Ukraina sõjast „Superpower“. Film sai suure püstijalu aplausi osaliseks.

Foto: Shutterstock

„Superpower“ pidi esialgu rääkima Ukraina president Volodõmõr Zelenskõist, kuid Venemaa sissetungi tõttu sai sellest hoopis dokumentaalfilm sõjast. Sean Penn ja Aaron Kaufman filmisid Kiievis, kui Venemaa sisse tungis. Tol õhtul tegi Penn esimesed intervjuud president Zelenskõiga. Ta laenas presidendile ka ühe oma kahest Oscarist ning palus, et kui Ukraina võidab, tooks Zelenskõi selle Malibusse tagasi.

Penn on aastate jooksul osalenud paljudes humanitaar- ja sõjavastastes aktsioonides ning sai 2022. aastal Zelenskõilt teenetemärgi.

Penn sõnas ühes intervjuus, et kohtus Zelenskõiga päev enne sisseetungi ja siis teist korda sissetungi päeval. „Ma pole kindel, kas ta teadis, et on selleks sündinud. See armastus, mis temast peegeldub ja kuidas ta on riigi ühtseks teinud… See oli erakordne hetk ja ta avaldas mulle muljet ja liigutas mind piiritult.“ ütles ta.

Ma pole kindel, kas ta teadis, et on selleks sündinud. See armastus, mis temast peegeldub ja kuidas ta on riigi ühtseks teinud…

Head Uudised GoodNews