1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. JAANITULI TALLINNAS! Kesklinna jaanitulel esineb ansambel Metsatöll
JAANITULI TALLINNAS! Kesklinna jaanitulel esineb ansambel Metsatöll

JAANITULI TALLINNAS! Kesklinna jaanitulel esineb ansambel Metsatöll

MestatöllKalevi staadionil ootavad jaaniõhtul lapsi batuut, näomaalingute meistrid ja klounid, nii suurtele kui ka väikestele esineb ansambel Metsatöll.

Kõige varasem linna jaanituli süttib Põhja-Tallinnas Stroomi rannas 22. juunil kell 18. Palju pakutakse tegevusi lastele, selle eest hoolitseb Põhja-Tallinna noortekeskus. “Tutvustame suhteliselt uut mängu discgolfi ja paneme taldrikud täpsuse peale lendama,” ütles noortekeskuse vabatahtlik Andrejs Rusinovskis. “Mäng nõuab täpset kätt ja osavust, sest kettad tuleb lennutada selleks paigaldatud korvi võimalikult väheste visete arvuga.”

Kui taldrikute lennutamine sobib lastele alates seitsmendast eluaastast, siis väiksemaid ootavad loomakujulised õhupallid. “Piklikest õhupallidest saab meisterdada põnevaid asju,” mainis Rusinovskis, kelle sõnul meeldibki talle vabatahtliku töö juures kõige enam lastega tegelemine.

Lõke kolmemeetristest puudest

Kesklinna valitsus korraldab neljandat aastat järjest jaanipeo Kalevi staadionil. “Meie jaanipidu on kolme varasema aastaga juba oodatuks kujunenud,” ütles Kesklinna vanem Alar Nääme. “Suuri konkurente meil ka pole – lähinaabrite põhjatallinlaste jaanituli jääb piisavalt kaugele. Arvata võib, et iga õige eestlane, kes jaanipäevaks linna jäänud, tahab ka jaanituld näha.”

Eelmiste aastate pidu Kalevi staadionil on väisanud tavaliselt 4000-5000 inimest. Kui ilm soosib, pole põhjust seekordki vähemaga leppida, mainis Nääme.

Kalevi staadioni väravad avatakse jaanipeoks 23. juunil kell 18. Jaanilõke seatakse valmis staadioniovaali Võistluse tänava poolsesse otsa spetsiaalselt rajatud tänavakividest alusele. Lõkkeks on varutud Raplamaa metsast korralikku kolmemeetrist metsakuiva.

Kesklinna vanemale kuulub au võidutule jagamiselt saabunud tõrvikust lõke süüdata. See peaks juhtuma kella 23 ajal.

Ent korralikku pidu pole ilma hea muusikata. Varasematel aastatel on kesklinna jaanitulel muusikat teinud Metsatöll, nii ka tänavu. Enne teda tulevad lavale veel L’Dorado ja Narva ansambel AveNue.

Lapsi ootavad batuut, näomaalingute meistrid ja klounid. Mõistagi pakutakse kehakinnitust ja joogipoolist, kõik on oodatud tantsima. Pidu on linnarahvale tasuta ja kestab kella üheni öösel.

Lasnamäe jaanituli süttib traditsiooniliselt Paeväljal 23. juunil. “Tulge kogu perega, sest Paeväljal on ruumi palju, loodus ümberringi, põnevad esinejad ja lõke! Üritus on tasuta,” ütles linnaosavanema asetäitja Jaanus Riibe.

Mitme rahva laulud Lasnamäel

Esineb rahvamuusikaansambel Zlatõje Gorõ, kelle repertuaari kuuluvad Vene, Ukraina, Valgevene ja kasakate rahvalikud laulud ning rahvaviiside instrumentaalsed omatöötlused. Kunagised lapsed, kes 1985. aasta suvel rahvapillide orkestrina kokku tulid, mängivad ansamblis tänaseni. Praegu laulab koosseisus kaheksa solisti, pille nagu näiteks akordion, kitarr, klaver, kontrabass, trummid, domra, balalaika ja bajaan mängib 11 muusikut.

Pidu algab kell 20 ja kestab kella üheni öösel, taipu ja osavust saab proovida konkurssidel ja võistlustel. Müügitelgid pakuvad šašlõkki, grill-liha, muud toitu ja jooke. Paevälja peatusesse sõidavad bussid nr 29, 60, 63 ja 65. Mugavalt saab tulla ka autoga, parkimine on ette nähtud tähistatud parkimisaladel.

Tasuta jaanituled kõikjal linnas

  • 22. juunil kell 18 algab pidu Põhja-Tallinnas Stroomi rannas
  • 23. juunil kell 18 avatakse kesklinnas Kalevi staadioni väravad, kell 19.45 astub seal üles L’Dorado, kell 21.30 ansambel AveNue ja kell 23.30 Metsatöll
  • 23. juunil kell 20 on linlased oodatud Lasnamäele Paeväljale

Allikas: Pealinn

Head Uudised GoodNews