1. Avaleht
  2. Melu
  3. OOTAMATUD MUUSIKALISED KOHTUMISED I Jazzkaare linnaruumiprojekt täidab Tallinna, Tartu, Pärnu ja Viljandi kesklinna muusikaga
OOTAMATUD MUUSIKALISED KOHTUMISED I Jazzkaare linnaruumiprojekt täidab Tallinna, Tartu, Pärnu ja Viljandi kesklinna muusikaga

OOTAMATUD MUUSIKALISED KOHTUMISED I Jazzkaare linnaruumiprojekt täidab Tallinna, Tartu, Pärnu ja Viljandi kesklinna muusikaga

23.–29. augustini täidab Jazzkaare linnaruumiprojekt Tallinna, Tartu, Pärnu ja Viljandi kesklinna muusikaliste elamustega. Ootamatud ja põnevad lühikontserdid toimuvad samaaegselt festivaliga Jazzkaar. 

Kaheteistkümnendat korda toimuv linnaruumiprojekt toob muusika kontserdisaalidest välja ebatavalistesse paikadesse, rõõmustades juhuslikke möödujaid ligi 70 sündmusega üle Eesti. Ootamatud muusikalised kohtumised tänavatel, lennujaamas, bussijaamades, kaubanduskeskustes, turgudel, randades, kohvikutes ja lisavad päevale vürtsi ja elamuslikkust. Sel korral on fookuses veeäärsed esinemispaigad – igas linnas jõuavad kontserdid jõe, järve või  mere äärde.

Linnaruumiprojekti muusikud alustavad esinemisi 23. augustil heade mõtete linnast Tartust. 24. augustil saab muusikuid näha ja kuulda Viljandis ning 25. augustil jõutakse suvepealinna Pärnusse. Tallinlased saavad nautida jazzmuusikat seitsme päeva vältel 23.-29. augustini pealinna üllatavates kohtades. Muusikaelamused toovad kuulajateni G. Otsa nimelise Tallinna muusikakooli, Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia, Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia ja Pärnu Muusikakooli jazzmuusikud. 

Jazzirongkäik, -auto, -vaip, ummiku- ja ranna-jazz on vaid mõned näited põnevust pakkuvatest aktsioonidest, mis tutvustavad jazzmuusika emotsiooniderikkust  ja väge möödujatele. Tallinna Loomaaia sünnipäeval, KUMUs ja Balti Jaamas lõimub muusika kohaliku elu-oluga ehk loomariik, kunst ja toidukultuur kohtuvad jazziga. Fookuses on ka liikumine – meeleolukaid trennikogemusi mõnusate jazzihelide saatel pakuvad Tallinna, Tartu ja Viljandi Myfitness.

“Jazzkaare linnaruumiprojekti eesmärk on pakkuda inimestele võimalust tutvuda jazzmuusikaga üllatuslikel kohtumistel ja anda noortele muusikutele võimalusi eneseteostuseks igas olukorras.  Kuna esmakordselt toimub festival suvel, siis õnnestub meil sel aastal kontsertidega jõuda ka randadesse ja mereäärsetele promenaadidele,” tutvustab linnaruumiprojekti juht Kerli Peetsalu. Silmad tasub lahti hoida Tallinnas Reidi teel, Pirital Kalevi Jahtklubi restorani terassil, Noblessneris ja Tallinna uue kruiisiterminali promenaadil, Viljandi järve ääres, Tartus Emajõe ääres ning Pärnu rannas. Eriaktsioonina toimub Tartus Overalli esinduses lambivarju valmistamise töötuba, kus kontserdikülastajad saavad meisterdada endale isikupärase lambivarju koju või kontorisse. 

32. Tallinna Rahvusvaheline Festival Jazzkaar toimub 23.-29. augustini 2021 üle Eesti. Tutvu festivali kava ja artistidega kodulehel. Piletid on müügil Piletilevi müügipunktides ja internetis www.piletilevi.ee.  Linnaruumiprojekti programmiga saab tutvuda Jazzkaare kodulehel.  Jazzkaare tegemistel hoia silma peal Facebookis ja Instagramis.

Head Uudised GoodNews