1. Avaleht
  2. Galerii
  3. JJ-Street Baltic Session tänavakultuurifestival vallutas Tallinna
JJ-Street Baltic Session tänavakultuurifestival vallutas Tallinna

JJ-Street Baltic Session tänavakultuurifestival vallutas Tallinna

Foto: Gregor Jürna

Eelmisel nädalal vallutas Tallinna üks oodatumaid sündmuseid sel sügisel – tänavakultuurifestival JJ-Street Baltic Session, mis üllatas positiivselt ka neid inimesi, kes külastasid suursündmust esmakordselt.

Kogu nädal oli täidetud erinevate tegevuste ja võistlustega ning juba teisipäeval sai kaasa elada juuksurite ja meigikunstnike lahingule, mille tulemusel sai näha suurepärase välimusega modelle. Kolmapäev tutvustas eestlastele Jamaica rütme ja dancehall`i tantsustiili, mida sai õppida oma ala parimatelt. Neljapäeval algas seinte puhastamine, mille käigus eemaldati Tallinna kesklinna seintelt kritseldused ja sodimine, et tuua välja tõsiasi, et illegaalne kritseldamine sellises kohas ei ole eetiline.

Foto: Gregor Jürna

Reedel aga algas esimene pikem võistluspäev, kui kohale saabusid graffiti-kunstnikud Eestist ja mujalt. Vihmast ja külmast hoolimata joonistati kogu päev ning selle tulemusel saab Telliskivi loomelinnakus näha imeilusaid tänavakunsti meistriteoseid. Ühtlasi saabusid reedel Eestisse maailmakuulsad tantsijad, kes õpetasid kõigile huvilistele mitmeid erinevaid tantsustiile.

Laupäevast pühapäevani aga kostus Nokia Kontserdimajast suurepäraseid tantsuhitte ning kõik korruseid olid täidetud ligi 500 tantsijaga kogu maailmast. Esindatud olid näiteks USA, Inglismaa, Prantsusmaa, Saksamaa, Valgevene ja Leedu.Võisteldi 14 erinevas kategoorias ning harjutamist jagus hommikutest õhtutundideni.

Finaalpäeval 20.oktoobril avati aga kogu show pealtvaatajatele ning lavalaudadel sai näha ainult parimaid. Juba enne ürituse algust oli Nokia Kontserdimaja uste taga enneolematu järjekord inimestest, kes kõik tahtsid saada osa JJ-Street Baltic Sessionsit. Lava illustreeris sel aastal boksiring, kus toimus battle ning tantsuvõistluse puhul oli selline lähenemine esmakordne ning isegi kohtunikud tõid seda esile kui suurepärast innovaatilist lähenemist. Üllatusi aga jätkus veelgi, sest nii mõnegi külastaja silmad täitusid pisaratega, kui laval esines 70-aastaste hip-hopparite grupp koos vanaisaks maskeerunud Joel Juhiga. Midagi sellist polnud varem näinud ei eestlased ega ka teised külalised ning see tekitas elevust kogu õhtuks. Energia ja kaasa elamine rahva poolt, kes ümbritses andekaid talente ja nende lahinguid, oli suurejooneline ning näitas, et tänavakultuur suudab üheks päevaks positiivselt ühendada ligi 2500 inimest.

VAATA HIIGELGALERIID!
Fotod: Gregor Jürna

Head Uudised GoodNews